Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

🍲 Botifarra amb seques
 

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Cim i tomba

Molt bon plat de peix que s'acostuma a pagar massa car. Aquest plat deu el seu nom a la manera de coure'l. Es va tombant de sota a sobre i viceversa, antigament, amb dues cassoles de la mateixa mida. En el fons, no deixa de ser peix amb patata i allioli, així de senzill. És un plat tradicional i mariner de Tossa de Mar: els pescadors, quan sortien a la mar, amb el peix pescat durant la jornada, feien aquest guisat a la mateixa embarcació, com el suquet de peix.

1️⃣ Recepta de cim i tomba
 

Dimarts: Crestes de pollastre rostit amb prunes

Les crestes es poden fregir, però com que el farciment ja conté força greixos, és més recomanable fer-les al forn que, a més a més, queden més bones i s'aguanten millor. De fet, la feina més punyetera d'aquesta mena de plats d'aprofitament és separar la part comestible de la no comestible (ossos, pells, pinyols, etc.). La resta és un pim-pam. Una manera ideal d'aprofitar carn, peix o verdura d'altres dies i gaudir al màxim de tots els sabors sense renunciar a res.

2️⃣ Recepta de crestes de pollastre rostit amb prunes
 

Dimecres: Pèsols amb mandonguilles

Una recepta més que tradicional. Qui no ha menjat mai uns pèsols amb mandonguilles? Però per gaudir-la al màxim cal fer les mandonguilles, que les que venen al súper no valen res i van inflades d'aigua. Els pèsols poden ser congelats, tot i que també pots comprar-ne de temporada. La quantitat és per fer-ne unes 25-30 mandonguilles. Sempre convé cuinar una mica més i tenir per congelar. Un recurs culinari que agrada a grans i petits.

3️⃣ Recepta de pèsols amb mandonguilles
 

Dijous: Mongetes tendres bullides amb patates

Som molts els que, quan parlem de gastronomia catalana, de seguida fem aparèixer l'escudella, els canelons, els calçots, l'allioli, el pa amb tomàquet o la botifarra, però rarament parlem de les mongetes tendres bullides amb patates, o de l'arròs bullit, o de l'amanida verda. Aquestes són receptes que sempre han estat (i estaran) presents a les nostres taules, amb un protagonisme especial dins el receptari tradicional.

4️⃣ Recepta de mongetes tendres bullides amb patates
 

Divendres: Cassola de lluç a la marinera

Un d'aquells plats de peix senzills però exquisits. De les millors maneres que es poden cuinar un lluç. De fet, no deixa de ser una salsa marinera tradicional, però amb un puntet picant

5️⃣ Recepta de cassola de lluç a la marinera
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!