Una recepta més que tradicional. Qui no ha menjat mai uns pèsols amb mandonguilles? Però feu les mandonguilles!... que les que venen al super no valen res i van inflades d'aigua ( i d'altres cosetes).

Els pèsols, segurament, hauran de ser congelats, ja que no se'n troben fora de temporada. La quantitat és per fer-ne unes 25-30 mandonguilles. Ja sabeu que sempre recomano cuinar una mica més i tenir per congelar. Un recurs culinari que agrada a grans i petits.

Ingredients

250gr. carn de porc picada

350gr. carn de vedella picada

400gr. pèsols bullits

4 o 5 tomàquets ratllats

2 cebes trinxades

1 ou

4 alls

molla de pa de pagès

julivert

llet

sal

pebre

oli d'oliva

aigua

 

Variants:

- Podeu afegir un polsim de canyella a la massa de les mandonguilles

- Podeu utilitzar brou de pollastre en lloc d'aigua

- Es poden acompanyar amb carxofes, patates, mongetes bullides o arròs blanc

- Per lligar la salsa podeu afegir unes cullerades de tomàquet fregit o una cullerada de farina disolta en aigua

Preparació
1.
pesols mandonguilles pas1

Primer de tot prepararem les mandonguilles.

2.
pesols mandonguilles pas2

Li traurem la molla a unes 3 o 4 llesques de pa de pagès.

3.
pesols mandonguilles pas3

Afegiu-hi un bon raig de llet...

4.
pesols mandonguilles pas5

Ara ja podem incorporar la carn picada, sal, all, julivert i els ous.

5.
pesols mandonguilles pas6

Barrejar tot junt. fins aconseguir una massa uniforme.

6.
pesols mandonguilles pas7

Ara ja és qüestió d'anar fent pilotilles... i enfarinar-les.

7.
pesols mandonguilles pas8

Prepareu una paella amb abundant oli calent... i fregiu-les.

8.
pesols mandonguilles pas9

... per totes dues bandes.

9.
pesols mandonguilles pas10

Mentre, ja podem posar els pèsols a bullir. 

10.
pesols mandonguilles pas11

Reserveu les mandonguilles fregides.

11.
pesols mandonguilles pas12

Trinxeu una ceba.

12.
pesols mandonguilles pas13

Podeu colar l'oli de fregir les mandonguilles i utilitzar-lo per acabar el plat.

13.
pesols mandonguilles pas14

Netegeu bé els tomàquets, que poden tenir insecticides encara.

14.
pesols mandonguilles pas15

Ratlleu els tomàquets.

15.
pesols mandonguilles pas16

Un cop cuits els pèsols, reserveu-los. Ara feu un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet amb un gotet d'aigua i deixeu-lo fer "xup-xup" a foc lent durant 15-20 minuts. A mi m'agrada fer el sofregit de tomàquet en una paella.

16.
pesols mandonguilles pas17

Vigileu no falti aigua i rectifiqueu de sal. Ara ho ajuntarem tot en una cassola.

17.
pesols mandonguilles pas18

Ajunteu els pèsols i les mandonguilles amb la salseta de tomàquet. Ara és qüestió d'escalfar-ho tot plegat uns 5 minutets i ja està.

18.
pesols mandonguilles pas19

Ja tenim les mandonguilles i pèsols que tant agraden a la meva filla.

19.
pesols mandonguilles pas20

I ara us donaré un consell per acompanyar aquest plat amb un bastonet cruixent de brick.

20.
pesols mandonguilles pas21

Enrotlleu un parell o tres de fulles brick sobre sí mateixes.

21.
pesols mandonguilles pas22

Doneu-li una certa pressió mentre les enrotlleu per què quedin fermes.

22.
pesols mandonguilles pas23

Enforneu-la a 190 graus durant uns 10-12 minuts fins que quedi daurada.

23.
pesols mandonguilles pas24

I aquí teniu el plat muntat.

24.
pesols mandonguilles pas25

Us agrada o qué?... ja sé que no soc cap "autor", però penso que presentar i muntar amb gràcia un plat té molta importància.

25.
pesols mandonguilles pas26

Ummmm...

26.
pesols mandonguilles pas27

El bastonet està cruixent i va de meravella per sucar el plat.

27.
pesols mandonguilles pas28

Bon Profit!