Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Amanida de tomàquet blau i sardines

Les sardines són el peix estrella de l'estiu. Es poden fer a la planxa, a la brasa, amb alguna salsa o també es poden incloure en alguna amanida. En aquest cas, la combinació amb el tomàquet blau crea una fusió de sabors, textures, i fins i tot de temperatures, que és deliciosa. Una amanida versàtil i refrescant ideal per gaudir durant aquests dies de calor.

1️⃣ Recepta d'amanida de tomàquet blau i sardines
 

Dimarts: Truita de tonyina

La truita és la recepta més versàtil de la cuina catalana. Es pot fer pràcticament amb qualsevol ingredient. I com no, també es pot fer truita amb aliments enllaunats i en conserva. La de tonyina és una opció fantàstica perquè és fàcil i és bona. Només cal preparar la barreja amb una bona dosi de l'oli de la conserva de la tonyina i quallar la truita al punt que més t'agradi. A més, pots afegir-hi altres ingredients que creguis que puguin combinar bé amb la tonyina.

2️⃣ Recepta de truita de tonyina
 

Dimecres: Crema de coliflor amb musclos

Els musclos en escabetx són deliciosos. I tant si els fas tu com si els compres fets, es poden aprofitar de mil maneres més enllà de servir-los en un vermut. Una de les opcions més curioses, delicioses i refrescants és afegir-los en una crema de coliflor. Una mescla de textures gustosíssima que triomfarà sempre que la facis.

3️⃣ Recepta de crema de coliflor amb musclos
 

Dijous: Cigrons a la catalana

Aquesta és una recepta que es pot fer amb cigrons secs o en conserva. L'única diferència és que si els compres secs els hauràs de posar en remull la nit abans, i si els fas servir en conserva els podràs afegir directament a la recepta. Els cigrons a la catalana són un d'aquells guisats reconfortants de tota la vida que sempre ve de gust menjar.

4️⃣ Recepta de cigrons a la catalana
 

Divendres: Torrada de tonyina, brie i anxoves

Per acabar, una recepta senzilla per a la qual no hauràs ni d'engegar els fogons. En aquest cas, com més bo sigui el producte, millor. Unes bones anxoves de l'Escala, amb un bon formatge brie i una tonyina de qualitat (i tots els ingredients de més que el cor et demani) és tot el que necessites per ser feliç.

5️⃣ Recepta de torrada de tonyina, brie i anxoves
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!