Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Bruixa al forn

Simplicitat a la cuina i èxit a la taula. Aquesta és la frase que millor defineix la bruixa al forn. Ara que s'acosta el fred, què millor que gaudir d'un bon plat de peix fet al forn. El forn és la manera més senzilla i gormanda de gaudir de pràcticament qualsevol recepta. Només l'has d'encendre, posar la temperatura adient i deixar que aquest meravellós electrodomèstic faci la seva màgia

1️⃣ Recepta de bruixa al forn
 

Dimarts: Cuixa de xai rostida amb salsa de vi

La carn rostida és simplement exquisida. La més habitual a les cuines catalanes és el pollastre, però hi ha un altre tipus de carn igualment tradicional, tot i que menys habitual, amb la qual s'aconsegueixen uns resultats deliciosos. Estem parlant de la carn de xai, que en aquesta recepta s'acompanya d'una salsa de vi suculenta i perfecta per sucar-hi pa. Una autèntica delícia amb la qual segur que triomfaràs.

2️⃣ Recepta de cuixa de xai rostida amb salsa de vi
 

Dimecres: Patates aixafades

La manear més habitual de fer les patates al forn és fer patates al caliu. Bé, en realitat al caliu serien si es fessin a la brasa, al "caliu" de la brasa, concretament. Però també es poden dir així quan les fem rostides. En qualsevol cas, una altra manera deliciosa i molt de moda de fer les patates a casa és fer-les aixafades. Una recepta original i gustosa.

3️⃣ Recepta de patates aixafades
 

Dijous: Llamàntol al forn amb verdures

Dijous paella... o llamàntol al forn. Perquè de tant en tant també va bé fer-se un homenatge. El llamàntol és un producte de festa, no és un aliment quotidià a pràcticament cap casa de la Diagonal cap avall. Però si vols celebrar un sant, aniversari o dia especial, pots preparar aquesta deliciosa recepta que, no cal dir-ho, també pots fer al forn.

4️⃣ Recepta de llamàntol al forn amb verdures
 

Divendres: Bacallà amb salsa ajoarriero

Acabem les recomanacions amb un altre plat de peix. En aquest cas, el bacallà, el peix més tradicional de Catalunya. Aquesta recepta amb salsa ajoarriero és una delícia que no et pots perdre. És gustosa, tendra i sucosa. Una manera diferent de gaudir del bacallà amb un punt picant que pots adaptar als teus gustos.

5️⃣ Recepta de bacallà amb salsa ajoarriero
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!