Quan fa calor, i a ple estiu, s'ha d'admetre que costa cuinar. I de la mateixa manera que busquem l'esforç mínim, el cos no vol digestions pesades. Vol coses lleugeres però bones, que ens facin gaudir. Per què l'exigència a taula no es perd cap dia de l'any. 

La recepta d'avui compleix amb aquesta premissa: simplicitat a la cuina i èxit a la taula.

Som-hi!

Ingredients
  • 2 bruixes netes per fer al forn
  • 1 llimona tallada a rodanxes
  • 6 patates tallades a rodanxes
  • 1 picada d'all i julivert
  • 1 ceba tendra tallada a la juliana
  • 1 cabeça d'alls
  • 1/2 got de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

 

Preparació
1.
IMG 7906

Prepara la verdura i talla les patates a rodanxes.

2.
IMG 7914

En una safata de forn amb una mica d'oli, escampa les patates i tires sal i pebre.

Afegeix la ceba i els grans d'all sense pelar a la safata.

3.
IMG 7919

Tira-hi el vi. I al forn a 180 graus durant uns 25-30 minuts, o fins que la patata estigui feta.

4.
IMG 7920

Mentrestant, prepara una picada amb oli, all, sal i julivert. 

5.
IMG 7925

Neteja el peix. 

6.
IMG 7926

Quan la patata estigui pràcticament cuita, treu la safata del forn. 

7.
IMG 7928

Tira un generós raig de picada d'all i julivert per sobre de les patates. 

8.
IMG 7930

Col·loca el peix a sobre, tira més all i julivert i sala-ho. 

9.
IMG 7935

Unes rodanxes de llimona i cap al forn a uns 200 graus durant uns 15 minuts aprox, segons la mida de la bruixa. Fins que el peix quedi cuit. 

10.
IMG 7942

Un cop fet, ho pots servir així mateix a taula o retirar espines i servir-ho al plat. 

11.
IMG 7952

Una meravella. Bon profit!