Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Llamàntol al forn amb verdures

Una recepta potser més característica del cap de setmana, però que també és una excel·lent opció per degustar entre setmana. Unes verduretes al forn coronades amb un llamàntol, ben saborós, i que entra per la vista. Un llamàntol al forn amb verdures que elaboraràs durant 60 minuts i que podràs gaudir tu i tota la família.

🐟 Recepta de llamàntol al forn amb verdures
 

Dimarts: Lluç amb salsa verda i cloïsses

Que no falti el peix a taula! Lluç amb salsa verda i cloïsses per a aquest dimarts. Ves a la teva peixatera de confiança i demana-li quatre supremes de lluç. També agafarem cloïsses d'acompanyament, un vinet blanc i un bon fumet de peix, que farem nosaltres mateixos amb unes verduretes i el cap del lluç (no llencem res, fem cuina d'aprofitament). Es prepara de manera que les peces de lluç es coguin poc temps en un fumet de peix. Les cloïsses se solen obrir amb el mateix vapor de la cocció i, finalment, es fa lligar tot plegat amb la salsa.

🐟 Recepta de lluç amb salsa verda i cloïsses
 

Dimecres: Rap amb llenegues i moniato

Espectacular recepta de tardor! No te la pots perdre! Si trobes llenega negra fresca, no dubtis a comprar-la. I si trobes llenega fresca, trobaràs també moniato, ja que comparteixen temporada. La paraula llenega és una variant dialectal antiga derivada del verb llenegar o esllenegar-se que significa relliscar. És un bolet culinàriament excel·lent i molt apreciat a les comarques centrals. Ideal per fer estofats i guisats. En cuinar-lo, es pot treure part del mucílag, però aquest aporta consistència a les salses i al suc en què és guisat. Som-hi!

🐟 Recepta de rap amb llenegues i moniato
 

Dijous: Tàrtar de salmó fumat amb alvocat

Per al dijous una recepta d'allò més saludable. Fàcil d'executar i que és una meravella per al paladar. Com veuràs, et proposem amanir-ho amb una vinagreta feta amb oli d'alvocat, però pots utilitzar oli d'oliva extra verge també. Bon profit!

🐟 Recepta de tàrtar de salmó fumat amb alvocat
 

Divendres: Filet de llobarro amb salsa de festucs picant

Acabem la setmana amb un plat gens difícil d'executar, però amb èxit assegurat! La carn fina del llobarro i de la gamba amb la salsa, també fina, de festucs resulta una combinació meravellosa. A més, el toc picant li donarà personalitat al conjunt. I si no vols picant, doncs fàcil, no n'hi posis. En qualsevol cas, no et pots perdre aquesta recepta per marxar de cap de setmana amb millor regust de boca! Bons ingredients i molt d'afecte!

🐟 Recepta de filet de llobarro amb salsa de festucs picant
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!