Que no falti el peix a taula! Avui lluç amb salsa verda i cloïsses. Ves a la teva peixatera de confiança i demana-li quatre supremes de lluç. També agafarem cloïsses d'acompanyament, un vinet blanc i un bon fumet de peix, que farem nosaltres mateixos amb unes verduretes i el cap del lluç (no llencem res, fem cuina d'aprofitament). Es prepara de manera que les peces de lluç es coguin poc temps en un fumet de peix. Les cloïsses se solen obrir amb el mateix vapor de la cocció i, finalment, es fa lligar tot plegat amb la salsa. L'Òscar Manresa, el nostre xef, ens donarà consells perquè aquesta recepta quedi de 10.

Ingredients

4 supremes de lluç de 160 g

16 cloïsses

Julivert

Una mica de farina

2 grans d'all

1/2 api 

1/2 ceba 

1/2 pastanaga

1/2 porro

1 got de vi blanc

Preparació
1.

Tenim prèviament tallat a trossos i filetejat el lluç per estalviar passes complicades i llargues.

2.

Procedim a fer el caldo posant en una olla una mica de verdures: api, porro, ceba, pastanaga. Posem finalment el cap de lluç i ho deixem bullir tot.

3.

Ho deixem 60 minuts bullint. Paral·lelament, tallem a trossos molt petits un all i el posem en una paella amb un raig d'oli i per daurar-lo. Hi posem una mica de farina a la paella.

4.

A poc a poc, anem abocant el caldo de peix que hem fet a l'olla a la paella i el colem mentre el tirem perquè no ens quedi cap element que no vulguem. Hi tirem un raig de vi blanc.

5.

Salem el tros de lluç i l'aboquem a la paella amb el caldo de peix, la farina i els trossos d'all.

6.

Finalment, hi posem les cloïsses i un toc de julivert.