Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana:

Dilluns: Arròs al forn

Aquest plat és exquisit! L'arròs queda cruixent per fora, però cuit de dins, i agafa un sabor extraordinari. Però bo de veritat, no ho diem per dir. Un plat que no pots deixar de tastar i que et permetrà començar.

🍚 Recepta d'arròs al forn
 

Dimarts: Calamar amb all i pebre

No se'ns acut una millor manera de menjar el calamar fresc! Bé, per a gustos colors, oi? Però certament és de les millors coccions possibles que li pots donar al calamar, sense que importi massa la seva mida. Aquest és un plat molt intens de sabor, amb un bon oli, i l'all i el pebre negre que acompanyen a la perfecció. La cocció conjunta de tots els ingredients a la vegada fa que a poc a poc la carn del calamar es faci tendre amb el xup-xup del vi. I un cop consumit aquest, el calamar es començarà a fregir, a esclatar, i és quan les reaccions de Maillard faran de les seves, convertint el plat en poesia. Aquí és on hi apareixerà aquell residu marró que no acaba d'integrar-se bé amb l'oli, però que té un gust tan poderós: és l'umami del calamar.

🍴 Recepta de calamar amb all i pebre
 

Dimecres: Rap amb pinya

Molta cuina tradicional, sí, però també ens agrada innovar. Aquest és un excel·lent plat, digne de qualsevol restaurant. La combinació està certament ben trobada. És força senzill de fer i amb productes molt assequibles, menys el rap potser. Tot i que el pots comprar congelat.

🐟 Recepta de rap amb pinya
 

Dijous: Macarrons amb salsa de rossinyols

Segons el nostre parer, la combinació pasta + salsa + bolets no falla mai. Recorda que sempre et recomanem que aprofitis bé la temporada de bolets. Et proposem la lectura prèvia de la recepta Salsa de Rossinyols.

🍝 Recepta de macarrons amb salsa de rossinyols
 

Divendres: Cuetes de rap rostides sobre tallarines amb tòfona

Ens agrada molt combinar la pasta amb el peix. Per a divendres et proposem una recepta que integra una variant del rap rostit que fa en Carles Gaig però fent la reducció amb Pedro Ximénez i amb una base de pasta saltada (tallarines) amb encenalls de tòfona de bosc. D'aquells plats agradables que tant bé li senta una copa de bon vi, o a l'inrevés. Esperem que t'agradi. Salut!

🐟 Recepta de cuetes de rap rostides sobre tallarines amb tòfona
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!