Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana: arrossos i amanides

Dilluns: Amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima

Comencem la setmana amb aquesta amanida que t'encantarà! És molt refrescant, fàcil de fer i té molta personalitat. Un plat d'aquells que et fa sentir bé per dins i que et farà iniciar la setmana amb salut i alegria. Bon profit!

🥗 Recepta d'amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima
 

Dimarts: Arròs a la milanesa

Vinga va, un plat català per cuinar entre setmana. Un plat tradicional català més contundent per atipar-te amb aquesta recepta. Un arrosset d'aquells bons, fàcils de fer, senzills i barats. Com veuràs, al final de la recepta, ho pots acompanyar amb un ou ferrat, i a sucar pa. Com sempre, si tota la verdura és ecològica millor que millor. I els pèsols frescos, és clar. Un plat molt barat i saborós, i també molt indicat per aquells moments en què s'han de fer malabarismes econòmics per arribar a final de mes.

🍚 Recepta d'arròs a la milanesa
 

Dimecres: Poti-poti de Mura

A continuació, veurem com elaborar aquesta amanida de bacallà amb patates, més coneguda com a Poti-Poti. A primera vista, t'adonaràs de la senzillesa de la seva elaboració on la matèria primera, com sempre passa en aquests casos, determinarà el resultat. Per tant, no escatimis en aconseguir els millors tomàquets, el millor pebrot, les millors patates. En boca, és una amanida que resulta fresca i agradable i que pots acompanyar de més ingredients. Un plat per consumir tot l'any. A gaudir de Mura i la gastronomia!

😋 Recepta de poti-poti de Mura
 

Dijous: Amanida de pasta amb tonyina, olives, cranc i tomàquet

No deixem de banda les amanides, en aquesta setmana tan saludable. Per a dijous, et proposem una amanida variada i per atipar tots els estómacs. Es tracta d'una amanida de pasta, ideal per menjar tot l'any. Pots fer els suggeriments i variacions que creguis oportuns, però quan parlem en termes d'amanides, la variabilitat d'ingredients és tan alta que resulta difícil definir amanides "base" o de referència. Per tant, com s'ha fet sempre i es continuarà fent sempre, fes les amanides al teu gust i diverteix-te fent-les amb la família.

🥗 Recepta d'amanida de pasta amb tonyina, olives, cranc i tomàquet
 

Divendres: Arròs a la sitgetana

Tanquem la setmana d'amanides i arrossos amb una recepta sensacional transformada en un tàper molt agradable. Pels seus vincles amb el mar, Sitges té una àmplia gastronomia lligada als peixos i als arrossos mariners. És un arròs que lliga productes de mar i muntanya, i a més incorpora la Malvasia. La Malvasia de Sitges, és un vi de postres, dolç, aromàtic i de graduació (15%) elaborat únicament a partir de la varietat de raïm del mateix nom. En general, es recomanen de 80-100 grams d'arròs per persona. Som-hi!

🍚 Recepta d'arròs a la sitgetana
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!