La tardor és una de les èpoques més boniques de l'any. La calor se'n va, els arbres es tornen de colors preciosos i el fred fa tornar a les nostres taules algunes de les receptes més reconfortants del receptari català. Castanyes, moniatos i carabasses, però també figues, raïm o pomes són alguns dels productes estrella de la temporada. Per treure'n el màxim profit, no et pots perdre aquestes receptes delicioses.

Receptes de tardor

Les receptes de tardor són, en general, reconfortants, calentes i gustoses. Plats fantàstics que són més senzills de fer del que sembla i que obren la porta a l'època de l'any en què ve de gust una sopa calenta a l'hora de sopar. Aquests plats es preparen amb productes de temporada i es poden gaudir en diferents moments del dia.

1. Castanyes torrades

Un imprescindible de la tardor són les castanyes. La manera més tradicional de preparar-les és torrant-les. Si passeges pel carrer, en pots comprar a les parades de castanyeres. Però si les vols preparar a casa, també ho pots fer. Només necessites una paella foradada si tens fogó de gas o una safata per posar al forn si tens vitroceràmica. Es poden menjar per postres, per berenar o per picar a qualsevol moment del dia.

1️⃣ Recepta de castanyes torrades
 

2. Crema de carabassa

La carabassa és un altre dels productes imprescindibles de la tardor. Es pot aprofitar de moltes maneres, com per exemple amb uns bunyols. Però la manera més senzilla i reconfortant és preparar-la en forma de crema. Una recepta gustosa, reconfortant i cremosa.

2️⃣ Recepta de crema de carabassa
 

3. Pomes al forn

Les pomes són una fruita fantàstica per menjar soles o fresques en una amanida. Però també poden servir com a ingredient per preparar altres receptes més elaborades. És el cas de la poma al forn, una manera de preparar unes postres suculentes i dolces per elevar els teus àpats al següent nivell. A més, aquesta recepta té una variant encara més gormanda. Pots fer les pomes al forn farcides de crema, un plat molt tradicional de la cuina catalana que es veu poc, però que és deliciós.

3️⃣ Recepta de pomes al forn
 

4. Pintxo de figa, raïm, grana padano i vinagre de Mòdena

Aquest plat és menys tradicional, però és una molt bona manera d'aprofitar les sobres dels productes de temporada. Raïm i figa com a fruites principals, però també el punt del formatge i el toc balsàmic del vinagre de Mòdena. Un plat en forma de pintxo que permet cuinar per a més o menys persones en funció del que necessitis.

4️⃣ Recepta de pintxo de figa, raïm, grana padano i vinagre de Mòdena
 

5. Arròs al forn amb castanyes i rovellons

No podíem acabar les recomanacions sense un bon plat contundent amb bolets. Aquest arròs al forn és una manera fantàstica de celebrar el cap de setmana amb tota la família. A més, és un plat que et permet fer servir els rovellons més enllà de saltar-los a la paella. Un colofó fantàstic per celebrar la tardor.

5️⃣ Recepta d'arròs al forn amb castanyes i rovellons
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!