Aprofitarem la temporada de figues fresques per a combinar-les amb altres ingredients, com ho són el formatge i el raïm, també de temporada. Procureu gastar les figues més dolces i madures, però que mantinguin una certa estabilitat. Podeu triar qualsevol formatge, però que sigui ben sec. Finalment, regarem el pintxo amb una mica de crema de vinagre de Mòdena, també dolça. Aquests pinxos els podeu oferir com a aperitiu, tapa, berenar, pica-pica o també per postres, acompanyats d'una copa de garnatxa o vi de gel. Desitjo que us agradi.

Ingredients

Figues fresques i madures

Formatge de sec

Raïm fresc

Crema de vinagre de Mòdena

Torradetes planes tipus "picos"

Preparació
1.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas1

Hi ha moltíssimes formes de menjar les figues.

2.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas2

La figa ha de ser ben dolça, però.

3.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas3

... ha de tenir un color intens... i de textura sagnant.

4.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas4

Busqueu les que es puguin pelar millor i peleu-les amb molta cura de no desfer-les.

5.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas5

Les farem a rodanxes.

6.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas6

En aquesta ocasió he utilitzat un formatge de vaca sec, que tallarem a rodanxetes.

7.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas7

El raïm el rentem bé...

8.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas8

... el partim per la meitat i li traiem les llavors, però la pell no cal.

9.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas9

Les torradetes de pa... han de ser de les més bones, amb gust característic.

10.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas10

Col·loquem una rodanxa de figa sobre la torradeta.

11.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas11

Agafem uns escuradents i punxem el raïm...

12.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas12

... a continuació punxem el formatge i fem sortir l'escuradents una mica.

13.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas13

Si intenteu punxar-ho tot muntat... desfareu la figa i se us desmuntarà el pintxo.

14.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas14

Si punxeu prèviament el raïm amb el formatge... ja serà més difícil. Però punxeu suaument també.

15.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas15

Per acabar el punt de la crema balsàmica donarà color, sabor i aroma al pintxo... i el sabor característic final.

16.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas16

Ja els podem servir. Els podeu preparar amb temps i reservar a la nevera sense problema.

17.
pintxo figa raim grana padano vinagre modena pas17

Bon profit!