Tots hem sentit aquella mandra irrefrenable quan hem de cuinar. De vegades ve de gust, però hi ha dies que no, malgrat que ho hem de fer igualment. Per això avui et portem 5 receptes senzilles que fan una mica més suportable el tràngol de cuinar en aquelles ocasions en què se'ns fa costa amunt. Plats que no necessiten ni tan sols fogons i que pots preparar en fred.
5 receptes sense fogons
Els plats freds, tot i que sovint no són tan reconfortants com els calents, són igualment boníssims. A més, aquests els pots fer sense haver de coure cap ingredient i, per tant, sense haver d'encendre els fogons. Receptes tan vàlides com qualsevol altra que et faran passar de seguida la mandra de cuinar. Estalviaràs temps i energia!
Amanida Cèsar
L'amanida Cèsar és un plat d'aprofitament excel·lent. El que dona nom a aquest plat és la salsa, però més enllà d'això, pots fer servir tants ingredients com vulguis. Una de les opcions més habituals és fer servir el pollastre a l'ast sobrer del dia anterior per aprofitar-lo en aquesta amanida.
1️⃣ Recepta d'amanida Cèsar
Carpaccio de vedella
El carpaccio és una de les millors maneres de menjar la carn de vedella per als amants de la carn crua. Vindria a ser el sushi carnívor dels italians. Però atenció perquè aquest plat s'ha de saber fer bé. Convé que el producte sigui de qualitat, estigui en bon estat i vagi ben condimentat. Un plat que es prepara de seguida, però que convé tractar amb cura i menjar en ocasions puntuals.
2️⃣ Recepta de carpaccio de vedella
Sushi
El sushi és el menjar cru més popular del món. Originari del Japó, cada cop són més els restaurants que elaboren aquest tipus de menjar a Catalunya, especialment a Barcelona. Però el sushi també es pot fer a casa. És més complicat del que sembla i segurament no et sortirà com el que pots menjar en un restaurant professional, però fer sushi a casa és divertit, entretingut i no necessita fogons, sempre que tinguis l'arròs bullit o que només facis sashimi.
3️⃣ Recepta de sushi
Cremós de formatge i mores
Les postres també són una bona opció a l'hora de cuinar sense foc. Moltes postres, igual que les amanides, es mengen fredes. Aquest cremós de formatge i mores és una molt bona opció, amb un punt de complexitat, però sense arribar a ser difícil. Unes postres equilibrades i gustoses que a més, pots adaptar com més t'agradi; pots afegir més ingredients o variar-ne les quantitats.
4️⃣ Recepta de cremós de formatge i mores
Col confitada
Acabem amb un plat que, en realitat, és un preparat que serveix d'ingredient. La col confitada és senzillíssima de fer; la pots tenir preparada en menys de 5 minuts, tot i que no te la podràs menjar fins al cap d'un parell de setmanes. És una manera molt útil de conservar el producte i una elaboració que et permet acompanyar multitud de plats