La recepta que et proposo avui és un cremós de formatge amb mores: senzill d’executar, sorprenent de gust i ideal per servir ben fred. Són unes postres que combinen la frescor de la fruita amb la textura suau del formatge cremós, aconseguint un contrast que agrada a tothom. A més, no necessita forn, només nevera: en un parell d’hores de repòs a uns 4 °C ja tindràs un resultat perfecte. Pots presentar-lo en gotets individuals, decorats amb unes fulles de menta fresca i unes quantes mores senceres al damunt, o bé en un motlle gran si prefereixes servir-lo a taula. Triomfaràs segur!
Què t'aporta aquesta recepta?
Sabies que les mores tenen més vitamina C que les taronges? No només això, sinó que tenen molts antioxidants, fibra i minerals que contribueixen a reforçar el sistema immunitari i a cuidar la pell. Tot i que la seva temporada és relativament curta —principalment a finals d’estiu i inicis de tardor, quan les mores salvatges arriben al punt òptim de maduració—, sempre és bona idea congelar-ne o comprar-ne en format de confitura per poder gaudir-ne tot l’any. I és que les mores són molt versàtils, tant en plats dolços com salats.
- 150 g mores fresques i netes
- 100 g sucre
- 280 g de mascarpone
- 2 iogurts grecs
- Galetes tipus “Maria”
- 30 g mantega
- Menta fresca per decorar

Renta bé les mores.

Passa-les a un recipient amb el sucre i posa-les a coure.

Ves remenant el conjunt. El sucre s'anirà fonent.

Deixa-ho fer uns 10 min aproximadament i a continuació cola-ho per retirar les llavors.

Prem-ho bé. Et quedarà una pasta de llavors que descartarem.

El que es busca és aquesta mena de xarop dolç.

En un recipient, posa-hi el formatge.

I els iogurts. Si vols una textura més cremosa encara, s'hi pot afegir un raig de llet.

Ara, incorpora el xarop de mores a la barreja, però reserva una mica per decorar.

I ho integres molt bé.

Quin color!

Pots passar-ho a una mànega pastissera si vols.

Ara, esmicola unes galetes.

Cal fondre la mantega i barrejar-la amb les galetes.

Aquesta pasta servirà com a base. Posa una primera capa de cruixent de galeta en una copa o got. Reserva una mica de galetes per decorar.

Ara, posa-hi el cremós de mores.

Decora amb trossos de galeta i mores.

I, finalment, tira-hi un raig de xarop de mores per sobre.

Decora amb una fulla de menta fresca i reserva-ho a la nevera.

Aquest plat s'ha de consumir molt fred. Per tant, treu-lo de la nevera just abans de servir-lo. D'aquesta manera, podràs assaborir millor els ingredients. Bon profit!