La verdura, en general, sol tenir més mala fama que altres productes com la carn o la pasta. Però entre totes les hortalisses, n'hi ha una que de vegades sembla que només es pugui bullir i servir amb oli i sal: la coliflor. Una verdura deliciosa amb la qual es poden fer diferents receptes exquisides, però que cal conèixer bé per poder-la gaudir. Avui t'expliquem 5 receptes amb coliflor per aprofitar al màxim aquesta verdura.

5 receptes amb coliflor

La creativitat a la cuina és una eina fantàstica per adaptar les receptes als teus gustos. Però abans d'inventar res, convé tenir una base sobre la qual treballar.

Migas de coliflor

Ratllem la coliflor crua fins a aconseguir textura de migas. En una paella gran hi posem un bon raig d’oli d’oliva i els alls tallats de qualsevol manera, no gaire prims. Els fem coure lentament, s’han de daurar lleugerament i han de quedar cuits per dins. Els traiem de la paella, apugem el foc i hi posem les migas de coliflor. Saltem a foc fort perquè es daurin per fora i es coguin, un parell de minuts. Ara hi posem el pebre vermell, barregem amb delicadesa perquè no es faci un puré. Reservem. Fem l’ou a la mateixa paella, amb un raig d’oli i a foc alt. Servim les migas amb l’ou, el pernil tallat ben fi i els alls. Triturem la coliflor crua fins a tenir textura de cuscús. Sofregim els alls (la meitat pelats i l’altra meitat sense pelar) amb l’oli i afegim la coliflor. Anem remenant constantment fins que sigui feta però no desfeta. Afegim el pebre vermell, sal i pebre. Acabem amb la part verda picada de la ceba tendra.

1️⃣ Recepta de migas de coliflor
 

Crema de coliflor

En una olla posem la mantega i deixem que es fongui. Afegim una ceba filetejada i coem lentament fins que cedeixi, però sense que agafi color. Ara hi posem la coliflor tallada i enrossim lleugerament, durant uns minuts a foc més alt. Cobrim amb aigua i tapem. Fem bullir, a foc lent, durant uns quinze minuts o fins que veiem que la coliflor és tova. Triturem fins a aconseguir una crema fina. Si cal, hi posem una mica més d’aigua fins a tenir la textura desitjada. Diluïm el pebre vermell amb oli. Al plat hi posem la crema de coliflor, l’oli de pebre vermell i acabem amb nous picades i farigola fresca.

2️⃣ Recepta de crema de coliflor
 

Coliflor amb beixamel

La coliflor amb beixamel no deixa de ser una manera de fer canelons, però sense els canelons. Renta bé la coliflor i talla-la a trossos de la mida que vulguis. Salta-la amb uns talls de bacó o pernil i posa-ho tot en una safata de forn. Mentrestant, prepara una beixamel i aboca-la sobre la coliflor. Gratina-ho tot bé i tindràs un plat exquisit en un moment.

3️⃣ Recepta de coliflor amb beixamel
 

Escull la recepta que més t'agradi, adapta-la com prefereixis i gaudeix de la coliflor com mai no ho havies fet.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!