Un recepta ben tradicional que sempre us donarà un gran resultat. La coliflor és una verdura d'hivern que cal aprofitar, rica en fibra, vitamina C i en àcid fólic, beneficis clars per al vostre sistema nerviós i la vostra salut cardíaca. A més la "colina" ajuda a expulsar l'excés de greix del nostre fetge. Això si, consumiu-la amb més moderació si patiu problemes gastrointestinals (gastritis, úlcera, color irritable, etc), doncs és una mica flatulenta.

Som-hi!

Ingredients

1 coliflor blanca

un grapat de daus de pernil 

formatge per gratinar

salsa beixamel

oli d'oliva verge extra

2 alls laminats

un tros de mantega

pebre negre

sal

Variants:

- Podeu barrejar el pernil amb cansalada

- S'hi poden afegir bolets de temporada

- Al bullir la coliflor podeu afegir-hi una pastilla de brou

Preparació
1.
IMG 8655

Prepareu la coliflor.

2.
IMG 8659

Aneu retallant els rams de coliflor.

3.
IMG 8663

Netegeu-los bé, i tracteu-les amb cura.

4.
IMG 8666

Poseu abundant aigua a bullir, i si voleu, afegiu-hi una pastilla de brou.

5.
IMG 8672

Mentre s'escalfa l'aigua aneu tallant daus de pernil. Jo he gastat un troç de pernil ibèric que tenía i un altre de bacó.

6.
IMG 8674

Quan arrenqui el bull, tireu-hi la coliflor i ho deixeu bullir entre 15 i 20 minuts, no més. Vigileu-les bé no es desfacin. Si us emprenya la olor que fa, hi podeu posar un raig de vinagre per minimitzar-ho.

7.
IMG 8676

Mentre es fa la coliflor, salteu el pernil en una paella.

8.
IMG 8684

Ha de quedar ben daurat. El reserveu.

9.
IMG 8691

Ara, ja podeu anar preparant una beixamel clàssica. Aquí trobareu la recepta pas a pas.

10.
IMG 8695

La beixamel no té cap misteri. Un cop feta la reserveu.

11.
IMG 8696

Per comprobar si la coliflor està ben cuita, punxeu-la amb la punta d'un ganivet. Si no ofereix resistència ja la podeu treure. Tracteu-la encara amb més cura, doncs cuita tendeix a desfer-se fàcilment.

12.
IMG 8699

En una paella, tireu un raig d'oli d'oliva i enrossiu un parell d'alls laminats. 

13.
IMG 8702

Un cop daurats, afegiu-hi amb compte la coliflor.

14.
IMG 8703

També el pernil.

15.
IMG 8705

I sencillament li doneu una volta a tot amb una cullera. No més, doncs la podeu desfer molt fàcilment.

16.
IMG 8708

Ara passeu-ho tot a una safata de forn.

17.
IMG 8719

Napeu-ho amb abundant beixamel.

18.
IMG 8734

Una mica de formatge per gratinar i mantega i cap al forn. Altrament, ho podeu deixar refredar i congelar.

19.
IMG 8837

Que quedi ben daurat.

20.
IMG 8840

I cap a taula! Gran plat!

21.
IMG 8844

Bon profit!