Barcelona és molt més que tapes i paella: la ciutat amaga autèntiques joies entre dues llesques de pa. Tant si ets amant dels sabors clàssics com si t’atreveixes amb combinacions innovadores, els entrepans han esdevingut un format ideal per tastar la creativitat gastronòmica local. Des de versions gurmet amb productes de proximitat fins a propostes atrevides que fusionen cultures, aquest article et convida a fer un mos —o cinc— per descobrir alguns dels millors entrepans de Barcelona.
Els 5 millors entrepans de Barcelona
Et portem a cinc locals imprescindibles on l’entrepà no és només un recurs ràpid, sinó una autèntica experiència de sabor. Prepara’t per deixar-te temptar i apunta’t els noms. Segur que voldràs tastar-los tots!
Bar Sanz
El Bar Sanz és una referència històrica del barri de Santa Caterina, a Barcelona, popular pels seus entrepans a la planxa. Va obrir les portes l’any 1973, quan els pares de Daniel Sanz van fundar-lo, i des de llavors s’hi ven amb energia i passió. Avui dia, en Daniel Sanz —fill dels fundadors— és qui regenta el local i manté viva la tradició familiar. Des de fa més de cinquanta anys, el projecte s’ha centrat a aconseguir una explosió de sabor característica. La clientela habitual hi té molt a veure, ja que alguns dels combinats s’anomenen en honor seu. Amb una oferta d’unes quaranta varietats, Bar Sanz continua apostant per la proximitat: pa artesanal del barri, combinacions originals i una atenció propera i sense artificis.
Frankfurt Sant Jaume
El Frankfurt Sant Jaume és un local diminut i emblemàtic situat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, conegut com el frànkfurt més petit de la ciutat. Inaugurat l’any 1955, ha satisfet les ganes de moltes generacions de barcelonins i turistes que passen pel Barri Gòtic. Fa gairebé 44 anys, el matrimoni format per Joan i Isabel va agafar les regnes del negoci, oferint avui prop de 27 varietats d’entrepans, amb el frànkfurt clàssic com a peça estrella, sovint servit a preu econòmic al voltant dels 3,20 €. Amb només set metres quadrats, aquest establiment no té terrassa ni finestres, i només permet dos comensals alhora.
Bo de B
És un altre local molt popular a Barcelona. Es tracta del restaurant Bo de B, un local orientat a tots els públics i butxaques sense renunciar a la qualitat. Funciona pel boca a boca i ofereix entrepans i amanides fresques de productes variats que combinen sabors de Grècia, Índia, Àfrica i Europa. De fet, pots escollir tu mateix a quin país vols que s'assembli més, ja que l'entrepà te'l pots dissenyar tu mateix i les opcions són infinites i suculentes per a tots els paladars.
Bodega Montferry
Al barri de Sants, al petit passatge de Serra i Arola, trobem la bodega més coneguda del barri gràcies als seus entrepans transgressors, les seves cassoletes i el seu bon rotllisme. Per situar-nos, la parella formada pel Marc i la Raquel, i un amic comú, l’Alberto, comencen a encarregar-se de la Bodega Montferry l’any 2013. La Montferry és refugi de veïns del barri de totes les generacions, però també de clients d’altres indrets que s’apropen expressament per assaborir els gloriosos entrepans, fins i tot, algun turista despistat. Així, pots trobar jovent atipant-se i fent gresca, treballadors de la zona esmorzant, però també una iaia prenent un cafè o una parella amb nens fent-la petar... La llista de parroquians és llarga i per aquí passa tot déu al llarg del dia.
Bar Fidel
El Bar Fidel és la darrera recomanació d'aquesta llista. Més d'una setantena d'entrepans, a un preu de 7 € cadascun, en pla cor del Raval, és una proposta exquisida amb el seu pa cruixent i sabors de tots els colors. El Bar Fidel és obert des del 1978. “Les nostres amanides i entrepans són considerats com els millors de Barcelona”, proclamen als quatre vents. Menjar al Bar Fidel és garantia de qualitat, amb la seva extensa carta d'entrepans garanteix complir tots els gustos i satisfer els paladars més exquisits. També els fan amb pa sense gluten.