La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els entrepans i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar un entrepà de llom i piquillos, un entrepà de pernil cuit i xampinyons i un entrepà de sobrassada i carabassó.
Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!
3 plats amb entrepans
1. Entrepà de llom i piquillos
Ingredients:
- 1 pa de coca
- 4 talls de llom
- 8 pebrots del piquillos
- 4 anxoves
- 1 tomàquet
- 1 gra d’all
- Oli d’oliva
- Sal i pebre

Salpebrem els talls de llom i els fregim a la paella amb un bon raig d’oli. Quan estiguin daurats, els reservem. Al mateix oli, sofregim l’all filetejat a foc lent durant un parell de minuts. Hi afegim els piquillos i coem durant uns minuts a foc baix. Suquem les bases del pa amb el suc dels piquillos. A sobre hi posem el tomàquet laminat, el llom, els piquillos i acabem amb una anxova.
2. Entrepà de pernil cuit i xampinyons
Ingredients:
- Pa de llavors
- 50 g de ceba sofregida
- 200 g de xampinyons
- 100 g de mató
- 100 g de pernil cuit
- 50 g de barreja d’enciams
- Una culleradeta de mostassa a l’antiga
- Un grapat de tàperes
- Una cullerada de salsa Perrins
- 100 ml d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre

Tallem els xampinyons a làmines i els saltem a una paella a foc mitjà-alt amb un raig d’oli. Coem fins que veiem que es dauren. Finalment hi posem la sal. Fem una barreja de mostassa, tàperes picades, salsa Perrins, sal, pebre negre i oli d’oliva. Amanim el pernil cuit tallat molt fi amb aquesta salsa. A la base de la llesca de pa hi posem el mató, la ceba sofregida, els xampinyons, el pernil cuit amanit i acabem amb fulles d’enciam.
3. Entrepà de sobrassada i carabassó
Ingredients:
- Pa de sègol
- 150 g de sobrassada
- 100 g de formatge de Maó semi
- 1 carabassó
- 1 mozzarella
- Mantega
- Oli d’oliva
- Sal

Tallem el carabassó a rodelles i el coem a foc mitjà a la paella fins que es torra lleugerament. Salem. A la mateixa paella hi posem la mantega i quan s’hagi fos, daurem el pa per les dues bandes. A una llesca hi posem la sobrassada i a l’altre el formatge de Maó perquè es fonguin lleugerament. Ara hi posem el carabassó cuit i a fora del foc hi posem la mozzarella. Tapem i a menjar.