La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els entrepans i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar un entrepà de llom i piquillos, un entrepà de pernil cuit i xampinyons i un entrepà de sobrassada i carabassó

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!


3 plats amb entrepans

1. Entrepà de llom i piquillos

Ingredients:

  • 1 pa de coca
  • 4 talls de llom
  • 8 pebrots del piquillos
  • 4 anxoves
  • 1 tomàquet
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
3 plats Ada Parellada entrepans / Foto: Irene Vilà Capafons
Entrepà de llom i piquillos / Foto: Irene Vilà Capafons

Salpebrem els talls de llom i els fregim a la paella amb un bon raig d’oli. Quan estiguin daurats, els reservem. Al mateix oli, sofregim l’all filetejat a foc lent durant un parell de minuts. Hi afegim els piquillos i coem durant uns minuts a foc baix. Suquem les bases del pa amb el suc dels piquillos. A sobre hi posem el tomàquet laminat, el llom, els piquillos i acabem amb una anxova.

2. Entrepà de pernil cuit i xampinyons

Ingredients:

  • Pa de llavors
  • 50 g de ceba sofregida
  • 200 g de xampinyons
  • 100 g de mató
  • 100 g de pernil cuit
  • 50 g de barreja d’enciams
  • Una culleradeta de mostassa a l’antiga
  • Un grapat de tàperes
  • Una cullerada de salsa Perrins
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre
3 plats Ada Parellada entrepans / Foto: Irene Vilà Capafons
Entrepà de pernil cuit i xampinyons / Foto: Irene Vilà Capafons

Tallem els xampinyons a làmines i els saltem a una paella a foc mitjà-alt amb un raig d’oli. Coem fins que veiem que es dauren. Finalment hi posem la sal. Fem una barreja de mostassa, tàperes picades, salsa Perrins, sal, pebre negre i oli d’oliva. Amanim el pernil cuit tallat molt fi amb aquesta salsa. A la base de la llesca de pa hi posem el mató, la ceba sofregida, els xampinyons, el pernil cuit amanit i acabem amb fulles d’enciam.

3. Entrepà de sobrassada i carabassó

Ingredients:

  • Pa de sègol
  • 150 g de sobrassada
  • 100 g de formatge de Maó semi
  • 1 carabassó
  • 1 mozzarella
  • Mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal
3 plats Ada Parellada entrepans / Foto: Irene Vilà Capafons
Entrepà de sobrassada i carabassó / Foto: Irene Vilà Capafons

Tallem el carabassó a rodelles i el coem a foc mitjà a la paella fins que es torra lleugerament. Salem. A la mateixa paella hi posem la mantega i quan s’hagi fos, daurem el pa per les dues bandes. A una llesca hi posem la sobrassada i a l’altre el formatge de Maó perquè es fonguin lleugerament. Ara hi posem el carabassó cuit i a fora del foc hi posem la mozzarella. Tapem i a menjar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!