Repetim el menú de l'any passat? O ens la juguem amb alguna cosa nova? I com fem per introduir un plat més lleuger sense sacrificar el sabor? Aquestes són les qüestions que moltes famílies es plantegen aquests dies. Perquè, sobretot quan es tracta de la carn, no tenim tantes opcions, oi? Doncs la veritat és que sí que existeixen: hi ha una possibilitat moltes vegades oblidada i que, per la versatilitat, el sabor i les propietats saludables, és ideal per a aquestes dates: la carn de conill, aquest 'secret' de la Dieta Mediterrània que s'adapta tant als clàssics de la tradició com a les propostes més originals.

3 plats amb carn de conill per fer aquest Nadal

Per això, et proposem tres plats nadalencs, saludables i deliciosos amb què sorprendre els teus convidats aquest any, i amb aquest producte tan especial com protagonista. Encara que les possibilitats per unir-se a la 'nova forma de cuinar a Europa' són gairebé infinites; només cal imaginació. El millor? Que aquesta carn blanca, baixa en greixos, fàcil de pair i encara més senzilla de cuinar ja es pot trobar en tres formats que estan especialment pensats per ajudar els cuiners de la casa. I és que les cuixes funcionen d'allò més bé al forn; els medallons destaquen a la paella i la planxa, mentre que el mig conill trossejat és ideal per a guisats i arròs. De manera que no calen grans coneixements culinaris per treure-hi tot el partit. És més, qualsevol ho pot fer. Vols descobrir alguns exemples de receptes creatives, ràpides i irresistibles? Aquí les tens, prepara el bolígraf i enfunda't el davantal.

Arròs melós de carn de conill, carxofes, pèsols i alls tendres

  • Mig conill trossejat (400 g)
  • 260 g d'arròs
  • 50 g d'alls tendres
  • 4 carxofes
  • 70 g de pèsols frescos
  • 15 g d'all
  • 10 g de pebre vermell
  • 150 g de tomàquets pera
  • 60 ml d'oli d'oliva
  • Brou de conill (o pollastre)
  • Sal al gust
Arroz meloso de carne de conejo
Arròs melós de carn de conill, carxofes, pèsols i alls tendres

Daurar la carn de conill en una olla fins que quedi ben torrada. Afegir les carxofes, els alls tendres i, per últim, els pèsols. Un cop les verdures estiguin lleument daurades, sofregir l'all picat i empolvorar el pebre vermell per torrar-lo uns segons. Afegir els tomàquets pelats i tallats a quadradets, i cuinar 15 min. a foc mitjà. Abocar l'arròs en sec per sofregir-lo una mica i, tot seguit, abocar el brou, que pot fer-se amb peces de carn de conill que no s'utilitzaran. Rectificar de sal i deixar coure 15-16 minuts, fins que el gra estigui ben cuit, encara que sense passar-se.

Medallons de conill amb curri verd i amanida de fonoll i cogombre

  • 16 medallons de conill
  • 300 ml de beguda de coco
  • Pasta de curri verd
  • 1 bulb de fonoll
  • 4 cogombres mini
  • Suc de llima
  • Oli d'oliva, sal i pebre
Medallones de carne de conejo con curry verde
Medallons de conill amb curri verd i amanida de fonoll i cogombre

Barrejar la pasta de curri verd amb la beguda de coco per obtenir la salsa. Marqueu els medallons en una paella a foc viu durant uns minuts i afegir un poc de la salsa perquè s'hi guisin. Tallar el fonoll i el cogombre a làmines i amanir amb oli, suc de llima, sal i pebre. Emplatar posant a la base una mica de salsa, després els medallons de carn de conill i, finalment, l'amanida.

Ssäm de cuixa de conill guisat amb garam masala, ceba vermella adobada i raves

  • 4 cuixes de conill
  • 1 ceba blanca i 1 vermella
  • 4 tomàquets en branca
  • 15 g d'all
  • 15 g de gingebre
  • 20 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 50 g de mantega torrada
  • 200 ml de beguda de coco
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 g de cardamom i 1 g de cúrcuma
  • 5 g de garam masala
  • 5 llimes
  • 4 raves
  • 3 cabdells
  • Sal i pebre
Ssäm de muslo de carne de conejo
Ssäm de cuixa de conill guisat amb garam masala

En una olla, daureu les cuixes de conill i reservar. Sofregiu la ceba blanca i, un cop feta, afegir els tomàquets pelats i tallats a cubs, deixant-los 20 minuts a foc mitjà. Afegir la mantega torrada i daurar l'all i el gingebre a foc mitjà, juntament amb les espècies, la beguda de coco i la canyella. Retirar la canyella i triturar la salsa, abocant-la després a l'olla. Introduir les cuixes per deixar-les estofar durant 30 minuts. Mentrestant, abocar la ceba vermella a suc de llima durant uns 30-40 minuts. Tallar els raves a làmines fines i reservar-los en un bol amb aigua i gel. Emplatar agafant un full de cabdell i col·locant a l'interior la cuixa de conill (ja desossat) amb la salsa. Decora-ho amb la ceba confitada i els raves laminades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!