El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació entre plats més nadalencs i més fora de temporada. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Ànec amb peres

Una recepta deliciosa per fer aquest cap de setmana de Nadal. Un ànec amb peres. És un plat elaborat que et portarà de corcoll gairebé tot el matí, no ens enganyem. L'ànec és una carn força més dura que la del pollastre i necessita més temps de cocció. Però tampoc és un plat que mengem cada dia. Per tant, és molt aconsellable per festes, celebracions, Nadal, etc. I per a quan et vulguis marcar un dinar d'aquells senyorials. També l'han de saber apreciar clar, que a molta gent no li agrada el gust fort de l'ànec. Si et documentes una mica, de seguida t'adonaràs que hi ha força variants d'aquest mateix plat, on les salses que l'acompanyen poden arribar a ser agredolces i de colors més foscos. Et proposem seguir la recepta tradicional catalana, però n'estic segur que totes les altres valen igual la pena. A gaudir!

😋 Recepta d'ànec amb peres
 

Botifarra esparracada amb rossinyols i fesolets de Santa Pau

Continuem amb la cuina catalana i un plat d'aquells que fan país. És una recepta senzilla, casolana, bona, autèntica, amb productes de la nostra terra i de temporada. En definitiva, un plat català. La seva cocció és una mica peculiar. Dels bolets, no cal dir gaire coses més, i de la botifarra esparracada tan nostrada tampoc. Veiem, doncs, com amb poc temps podem presentar un plat excel·lent i visualment molt atractiu. Vaja, que fa il·lusió portar una cassoleta d'aquestes a taula, oi? Qui més qui menys ha cuinat un plat similar i ja sap del que parlem. Esperem que t'agradi.

🍴 Recepta de botifarra esparracada amb rossinyols i fesolets de Santa Pau
 

Menú de diumenge

Sopa de ceba

Diumenge dia 24 és evident que tothom soparà el mateix a les seves llars. Ara bé, i per dinar? Des de La Gourmeteria et proposem una sopa de ceba. Per a la preparació d'aquest plat es tallen unes quantes cebes en forma de juliana i, posteriorment, es fregeixen en mantega o qualsevol altre oli vegetal. Tot això es bull posteriorment en aigua o brou. Se sol servir calenta en una espècie de tassa amb la ceba surant sobre uns trossos de pa blanc. Es pot preparar "a la francesa" que diuen, i que consisteix a posar-hi uns trossos de formatge que suren amb la ceba sobre els esmentats trossos de pa i posteriorment es gratina creant una daurada i cruixent crosta a la superfície. Aquesta sopa se serveix com a entrant en molts restaurants europeus. Total, una gran sopa que entra molt bé en aquells dies tan fred d'hivern. Que vagi de gust!

😋 Recepta de sopa de ceba
 

Torradetes de salmó fumat amb brie i salsa tàrtara

I, de segon plat, quelcom poc contundent per fer lloc per al sopar de Nadal. Segur que tens receptes similars fetes amb torradetes i salmó. Són molt senzilletes de fer, ja ho veuràs, les farem en un tres i no res, i es tracta d'una bona combinació d'ingredients. Una safata d'aquestes a la taula sempre fa que se te'n vagin els ulls. No necessàriament ens hem de passar el matí a la cuina per oferir una taula ben parada. La salsa tàrtara la pots fer prèviament, en 5 minuts, o si vols pots comprar-la feta. Que vagi de gust!

🍴 Recepta de torradetes de salmó fumat amb brie i salsa tàrtara
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!