Des de @topcatalanrestaurants visitem Sant Pere de Riudebitlles, un petit poble del cor del Penedès, on es troba el restaurant Del Tros Vins i Platets. Hi ha restaurants que no són només restaurants, sinó que són el reflex d’una manera de viure. Així és Del Tros Vins i Platets, el projecte vital de la Balbina i en Toni, dos apassionats que han decidit construir una vida coherent amb el seu pensament: ella com a cuinera i ell com a vinyater, sempre amb un respecte absolut per la natura i per la sostenibilitat.

Junts han creat un univers on la cuina i la vinya dialoguen en harmonia, amb productes que neixen del seu hort i vins que elaboren al seu celler Vinyes que Atrapen. Tot plegat sota una filosofia clara: sostenibilitat, respecte per la natura i la voluntat de compartir amb qui s’asseu a taula una manera de veure i entendre el món.

Restaurant Del Tros Vins i Platets / Foto: Top Catalan Restaurants
El congre amb figues, flor de raïm i un toc d’escabetx deliciós / Foto: Top Catalan Restaurants

Quan hi vam anar, la seva idea era començar ensenyant-nos les vinyes del seu celler Vinyes que Atrapen i el seu hort, però la previsió de pluja ho va impedir. Finalment, vam arrencar dinant a la terrassa, i quan la pluja va descarregar ens vam haver de refugiar a dins. Una imatge que simbolitza molt bé el seu projecte: senzill, honest i adaptat al ritme de la terra.

Restaurant Del Tros Vins i Platets / Foto: Top Catalan Restaurants
La crema de rovellons i camagrocs amb cansalada i vi ranci / Foto: Top Catalan Restaurants

El restaurant és petit, acollidor i molt senzill, però el que hi passa dins té una força especial. La Balbina cuina amb sensibilitat, amb molt respecte al producte i amb una autenticitat que es nota quan parles amb ella i t’explica els plats.

Del Tros Vins i Platets és un projecte molt personal de la Balbina i en Toni on la cuina i la vinya dialoguen en harmonia sota una filosofia clara: sostenibilitat, respecte per la natura

Restaurant Del Tros Vins i Platets / Foto: Top Catalan Restaurants
Vaca Bruna dels Pirineus amb mostassa de figues i quètxup de móres / Foto: Top Catalan Restaurants

En aquest àpat vam gaudir a l’inici d’uns rovellons escabetxats, un pa excel·lent de Jorba i Capellades, anxoves amb piparres de Torrelavit, i una increïble crema de rovellons i camagrocs amb cansalada i vi ranci. Després van arribar plats amb productes de temporada com el congre amb figues, flor de raïm i un toc d’escabetx; la vaca Bruna dels Pirineus amb mostassa de figues i quètxup de mores; i la gallina regada amb el suc dels codonys del seu hort i les patates del tros.

Restaurant Del Tros Vins i Platets / Foto: Top Catalan Restaurants
La gallina regada amb el suc dels codonys del seu hort i les patates del tros / Foto: Top Catalan Restaurants

Les postres, totes fetes per la Balbina, són d’aquelles que deixen empremta: un sorprenent gelat de iogurt amb camagrocs i nous verdes, un pastís de formatge amb espígol salvatge i el clàssic pa amb xocolata.

Restaurant Del Tros Vins i Platets / Foto: Top Catalan Restaurants
Les postres casolanes elaborades per la Balbina / Foto: Top Catalan Restaurants

Una experiència que confirma que la Balbina i en Toni no només han aixecat un restaurant, sinó que han creat una finestra a la seva manera de viure i entendre el territori.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!