La poma és un dels aliments amb més propietats medicinals. Funciona com antiinflamatòria de l'aparell digestiu en casos d'inflamació de l'estómac, intestins o de les vies urinàries. També funciona com antiàcida gràcies al seu contingut en pectines, així com la influència de la glicina, que és un antiàcid natural. Per això, és molt adequada per a casos d'acidesa estomacal. A més, és un ingredient clau a molts plats i, depenent de la varietat, gaudiràs de sabors i textures diferents.

🍎 Aquestes són les fruites i verdures que hauries de menjar amb pell

 

Tres colors de poma diferents

En general, al mercat es distingeixen tres colors de pomes: vermelles, verdes i grogues, però a més cal sumar les pomes bicolors. Depenent del color d'aquesta fruita poden tenir un sabor o un altre, i també de quin color es barregi.

Pomes vermelles

Pertanyen al grup dels fitonutrients vermells (licopè, antocianines i àcid el·làgic) que permeten una òptima nutrició i benestar per al cor, les cèl·lules i la pell, milloren la immunitat i ajuden a contrarestar els efectes de l'estrès i cansament. A més de les pomes vermelles, trobem aquests compostos en les taronges, cireres, raïm vermell, peres vermelles, granades, gerds, síndria, pebrots vermells, raves, cebes morades i tomàquets.

Poma|Illa Vermella
Pomes vermelles / Foto: Unsplash

Pomes grogues

Es relacionen amb la protecció contra alguns tipus de càncer, la salut ocular (concretament la visió nocturna), protecció cardiovascular i del sistema immune. Normalment, els aliments de color ataronjat o groc contenen Vitamina C i els fitoquímics carotenoides, luteïna i terpens. En la taronja, meló, mandarina, carbassó, pinya, papaia, blat de moro, llimona, pastanaga o carbassa... trobem aquests nutrients.

Poma|Illa Groga
Pomes grogues / Foto: Unsplash

Pomes verdes

Es relacionen amb la protecció d'alguns tipus de càncers, amb el manteniment dels ossos i les dents i també aporta beneficis a la vista. Els polifenols i isoflavones són els fitoquímics més coneguts. Mentre més fosc és el color verd, més contingut de substàncies protectores tindrà. Els kiwis, pebrot verd, julivert, bròcoli, espinacs, espàrrecs, cols i els seus derivats, col de cabdell, cogombres... són els aliments destacats amb aquestes propietats.

🍏 Fruites que poden menjar gossos i gats

 

Les pomes ofereixen multitud d'opcions

Com podeu observar, cada aliment té les seves característiques i les seves propietats que els fan únics. Per això no hem d'excloure cap aliment de la nostra dieta diària. Consumint fruites i verdures senceres o en suc, la gran importància és consumir-les al natural i evitar qualsevol mena de suplement, ja que aquests no aportaran els fitonutrients dels aliments. A més, per aprofitar les pomes tens multitud d'opcions: al natural amb unes gotes de llimona, en amanides, en batuts... simplement descobreix les receptes que més s'adaptin al teu gust i aprofita els molts beneficis que aquesta fruita tan popular té per al teu cos.