Moltes persones que tenen com a mascota un gos o un gat es pregunten si existeixen verdures i fruites per als seus animals de companyia. Com podràs comprovar a continuació, hi ha fruites per a gossos i gats que, amb moderació, no només poden ser un complement alimentari important, sinó que poden ocupar un lloc crucial als àpats diaris de la nostra mascota. Cal recordar que la ingesta d'aquests aliments ha de ser moderada; mai no han d'esdevenir els protagonistes de la dieta del nostre animal, ja que no poden representar més del 10 o 15%.

🍁 Quines verdures de temporada puc menjar a la tardor?

 

La fruita, el complement ideal

Són moltes les fruites que poden menjar els nostres gossos i gats: la poma, la mandarina, el plàtan i les maduixes, entre d'altres, poden aparèixer en els diferents àpats de les nostres fidels mascotes. A grans trets, aquestes són algunes de les fruites més comunes que poden menjar:

Poma

És una fruita molt digestiva i rica en minerals, amb un alt contingut de vitamines. A més, és antioxidant, la qual cosa millorarà el funcionament dels òrgans vitals de l'organisme del teu felí o gos: el fetge, els ronyons o la bufeta. L'ideal és que l'hi donis pelada, a trossets i sense les llavors ni l'os perquè no tingui problemes a l'hora de mastegar.

Gos menjant poma|illa
Gos menjant una poma / Foto: Agrocamp

🐶 9 beneficis de conviure amb gossos

 

Pera

De la mateixa manera que succeeix amb la poma, aquesta fruita és antioxidant gràcies a la gran quantitat d'aigua que conté, gairebé un 80% de la seva totalitat. Segur que els vostres animals de companyia la troben deliciosa pel seu sabor tan dolç. El seu alt contingut en vitamines i en fibra és també un dels motius pels quals aquesta fruita es troba entre les millors opcions.

Maduixes

Les maduixes no han de protagonitzar la dieta canina, encara que sí que poden ser un complement nutritiu bastant beneficiós. En concret, aquestes peces són riques en vitamines, fibres i àcid fòlic. A més, també són una gran font d'hidratació natural i conté molt poques calories, per la qual cosa són ideals per a les mascotes amb alguns quilos de més. Malgrat no ser una fruita pròpia de tardor, avui dia es poden trobar tot l'any congelades.

Gat Maduixes
Gat menjant maduixes / Foto: Hogarmanía

Préssec

Encara que no ha de ser consumit en gran quantitat, és una fruita molt beneficiosa per a la teva mascota per les seves propietats antioxidants i hidratants i el seu alt contingut en fibra. El préssec ajudarà especialment al bon funcionament de l'aparell digestiu del gat o del gos, per tant, si són delicats d'estómac, el préssec els pot ajudar.