Hi ha qui el menja amb bastonets, qui el remulla massa en soja i qui encara no l’ha tastat mai, però el sushi s’ha convertit en una icona global. Nascut al Japó com una tècnica per conservar el peix fermentat amb arròs, ha evolucionat fins a esdevenir un dels plats més internacionals del món. A Barcelona, la popularitat del sushi no deixa de créixer: sigui per la seva aparent lleugeresa, la seva sofisticació o la seva versatilitat, cada cop més barcelonins el trien com a opció habitual, tant per dinar com per sopar.
Els restaurants de Barcelona on menjar el millor sushi
Però entre tanta oferta, com saber on s’amaga el bon sushi? Barcelona està farcida de restaurants japonesos, fusió nikkei, locals asiàtics de menjar ràpid i sushi per emportar. L’abundància, però, sovint juga en contra: no tots ofereixen qualitat, producte fresc o una preparació acurada. Per això, des de La Gourmeteria, hem fet una selecció dels millors llocs per gaudir de sushi de veritat, amb criteris de proximitat, autenticitat i, sobretot, sabor. Tant si busques un homenatge en un restaurant d’alta cuina com si vols una opció assequible, però digna, aquí tens les nostres recomanacions.
Jay's Japanese: el sushi més luxós de Barcelona
El restaurant Jay's Japanese és una de les millors sorpreses gastronòmiques d'aquests últims mesos. Un lloc refinat i exclusiu, fent honor al protagonista del llegendari llibre de Scott Fitzgerald, Jay Gatsby. Un espai d'intimitat i conversa que completa l'oferta del seu germà gran, el dinner and show Gatsby més festiu i mogut. Ubicat en un espai contigu i amb entrada directa des del carrer, Jay's Room ofereix cuina gurmet d'inspiració japonesa i alta cocteleria, en horari de tarda i nit.
Gala Sushi Club: una aposta clandestina a l'Eixample
Aquest local, que fa poc més de mig any que ha obert les portes, és l'excepció que confirma aquella norma de les segones parts no acostumen a ser bones. Perquè sí, aquesta segona part, aquesta extensió del Restaurant Gala és una molt bona idea. Gala Sushi Club neix com un nou espai dins del restaurant Gala del Grup Isabella's amb una carta cent per cent japonesa. Una aposta per donar a conèixer la qualitat del sushi i donar-li així un espai propi on ser el protagonista, ja que el Restaurant Gala ja oferia una mica de sushi a la seva carta. La proposta gastronòmica és una carta basada en uramakis, nigiris i plats d'autor i tot maridat amb una minuciosa selecció de sakes, còctels i destil·lats japonesos.
Jara Sushi: el sushi amb el peix més salvatge de Barcelona
El Jonathan Jara porta setze anys de la seva vida vinculat a la cultura gastronòmica com a sushi xef corporatiu d’una multinacional japonesa obrint locals arreu del món, els darrers a Eivissa, Dubai, Nova York i Roma. Durant aquest temps ha tingut l’oportunitat de formar-se amb els millors xefs al Japó i a Londres; quan arriba la pandèmia pensa, juntament amb el seu germà Robby, a obrir un negoci propi que neix ara fa quatre anys. Obren el Jara Sushi, un petit local al carrer Pàdua de Barcelona apostant pel menjar per emportar japonès, però d’alta qualitat, on el client pugui demanar un sushi amb caviar, wasabi fresc, arròs de primera qualitat o un peix japonès.
Monster Sushi: plats irreverents i impressionants
Una de les darreres obertures del grup Monster Sushi està situada al costat de la plaça Universitat. La seva atmosfera és urbanita i està inspirada en les més modernes izakayas japoneses que obren a grans urbs com Londres o Nova York. La raó és que Monster Sushi és el local perfecte per gaudir en família, amb la parella o amics gràcies al seu ambient i, sobretot, per la seva meravellosa oferta gastronòmica. Alguns dels plats més representatius que donen exemple a aquest afany d'atreviment són el roll Bad Boy de filet de vedella saltat, bolets shiitake, alvocat i cebetes caramel·litzades o el Tuna Shut amb tonyina, alvocat i formatge crema cobert de tonyina marinada. Hi ha dos rolls que mereixen especial atenció i que s'han de tastar tant sí com no. Un és el Rainbow amb cranc natural, cogombre i formatge crema, cobert de talls de sashimi variat i alvocat. L'altre és el Nikkei que porta llagostí en tempura, alvocat i formatge crema, cobert de peix mantega i salsa anticucho. De veritat, dues delícies que el teu paladar ha de permetre's tastar.