El canvi de temps, ens agradi o no, sempre arriba amb refredats. Sigui a nosaltres o a les persones del nostre entorn, el constipat es contagia més fàcilment que la música de Mariah Carey a principis de desembre (o de novembre). Per prevenir-lo o pal·liar-ne els símptomes més molestos, et portem els 10 millors aliments per plantar cara als refredats i viure el dia a dia amb una mica més de calma.

🤧 Estàs constipat? Els 5 plats per superar el refredat
 

10 aliments per passar millor el refredat

1. Carabassa

L'hortalissa més típica de la tardor ens pot ajudar a superar un constipat de moltes maneres. La podem consumir directament o incorporar-la en cremes, postres, acompanyaments... És un producte versàtil que convé tenir a mà quan venen mal dades.

2. Taronja

Un bon suc de taronja natural, preparada en rodanxes o integrada en una bona macedònia, són només algunes idees de com gaudir d'aquesta fruita d'hivern. La reina dels cítrics té mil aplicacions, totes elles amb matisos diferents però igual de saludables.

3. Mandarina

La germana petita de la taronja. Una fruita tant saborosa com útil, perquè és molt còmoda de portar i de menjar a tot arreu. A la feina, a l'escola o de camí cap a casa a l'hora de berenar, el més important de la mandarina és que si te'n menges dos, assegura't que la segona és la millor.

🍊 No tiris les pells de les mandarines, pots utilitzar-les per fer infusions
 

4. Pastanaga

Se'n pot fer crema, guisats, marinats, fregits, acompanyaments, amanides, bastonets per sucar en hummus... no hi ha excuses per a no menjar pastanaga. Una de les hortalisses amb més propietats per pal·liar el refredat i que podem trobar al mercat durant tot l'any. 

Sigui a nosaltres o a les persones del nostre entorn, el constipat es contagia més fàcilment que la música de Mariah Carey a principis de desembre (o de novembre)

5. Pebrot

A qui no li agrada una bona torrada amb escalivada, acompanyada d'un tall de llonganissa o una bona anxova. Doncs el pebrot, que té múltiples aplicacions, també ens pot ajudar en època d'entretemps. 

6. Kiwi

Un bon kiwi t'arregla el dia. Menjar-se'n un és com endrapar un iogurt a cullerades, però amb la diferència que el kiwi ens aporta moltes vitamines necessàries per combatre els virus del refredat.

🥝 Així m'ha ajudat a millorar la digestió menjar un kiwi cada matí
 

7. Xampinyons

Solen ser l'acompanyament de receptes de carn o d'algunes amanides, però els xampinyons, els bolets més famosos de la tardor, es poden portar al plat en cremes i salses que combinen de luxe amb carn o peix. 

8. Mel

La mel és dels pocs productes que no es consumeix directament, a diferència de les fruites i verdures anteriors, però sí que serveix per endolcir receptes en substitució del sucre i per pal·liar la sensació de mal de gola.

9. Ceba

La base de qualsevol bon sofregit porta, a més de tomata, una bona ceba. N'hi ha moltes varietats i es pot menjar de diferents maneres, però una amanida amb ceba fresca és una bona opció per una setmana de refredat.

🧄 Recepta de ceba caramel·litzada
 

10. All

Les propietats saludables de l'all són moltes, però les possibilitats culinàries encara en són més. Un imprescindible a la cuina que és aliat amb refredat o sense.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!