La meva obsessió pels kiwis va començar en voler augmentar el meu consum de vitamina C. I és que, amb un sol kiwi ja tens coberta la dosi diària recomanada d'aquesta vitamina. Però per què tanta preocupació per la vitamina C? Doncs perquè és un dels grans aliats del sistema immune i la seva deficiència no només pot deixar-nos exposats a més malalties, també està demostrat que les persones que tenen nivells baixos d'aquesta vitamina tarden molt més a curar-se d'un refredat, per exemple.

A més, la vitamina C ajuda en l'absorció de ferro, sent així un gran suport a l'hora de combatre la temuda anèmia. Malaltia que solen patir amb més probabilitat les dones.

Si el kiwi ha ajudat el meu sistema immune no ho puc demostrar amb proves. No així com de bé que funciona donant suport al sistema digestiu, una cosa que sí que asseguro i no deixo de recomanar.

breakfast g3e49d871b 1280

Foto: Pixabay

Més fibra

El kiwi és un dels aliments amb una concentració de fibra més alta. Ja només per això és capaç d'ajudar a regular el trànsit intestinal i a combatre el restrenyiment de forma natural.

Però aquesta no és la seva única arma. El seu secret és un enzim, en concret un d'anomenat actinidina i el súper poder del qual és ajudar a digerir les proteïnes animals. Així, les digestions no només són més ràpides, també s'eviten altres problemes com la típica inflor després de menjar o altres molèsties estomacals.

Un altre ingredient estrella del kiwi és el potassi que lluita de forma eficaç contra la retenció de líquids.

El kiwi és el mos o pica-pica perfecte

Per dins i per fora

La conseqüència directa d'una millor digestió és que ens sentim més lleugers, però també que ho som. El kiwi és perfecte per a aquestes dietes amb les quals es busca perdre pes.

El seu sabor dolç fa més atractiva aquesta fruita molt saciante, pel que també mengem menys, sent el mos o pica-pica perfecte. Mantenir-se en el pes ideal mai va ser una cosa tan fàcil i saborosa gràcies als kiwis.

breakfast g10b71fdc8 1280

Foto: Pixabay

I n'hi ha més

Però els beneficis de consumir un kiwi al dia no només se centren en el sistema digestiu i en ajudar-nos a perdre pes. En l'actualitat, hi ha diversos estudis centrats en el poder dels antioxidants a l'hora d'enfrontar-se a alguns tipus de càncer ja que aquests actuen sobre l'ADN i eviten que es faci malbé. I el kiwi, d'antioxidant sap una estona.

Finalment, el kiwi està especialment recomanat per a aquelles persones que pateixen problemes cardíacs ja que redueix el colesterol i també la coagulació sanguínia, és a dir, pot ajudar a prevenir els trombos.

breakfast gcbc6f2df6 1280
Foto: Pixabay
Em fa mandra

Malgrat tota aquesta llista de beneficis per a la salut, encara hi ha gent que continua al·legant com de complicat que és menjar un kiwi per evitar-los i triar una altra fruita. És cert que és impossible pelar-ne un sense empastifar-se les mans, però tot és més senzill si es parteix per la meitat i es menja amb una cullereta.

Un altre consell. A l'hora de comprar-los sempre és millor quedar-se amb els que són més durs i deixar-los madurar a casa. Si els fiques en una bossa de paper al costat d'un plàtan, en poc temps es farà la màgia.