Cada festivitat té aquella essència, la cosa concreta que la caracteritza. La que tenim a tocar ara és Sant Joan i, com a tal, l'esperit més clàssic per celebrar gastronòmicament la jornada és la coca de Sant Joan 2023. No obstant això, sempre hi ha aquelles persones que prefereixen sortir del vessant més tradicional i endinsar-se en altres possibilitats molt originals, però igual d'excel·lents per a tots els paladars. A continuació, et portem un agrupador amb les receptes de Sant Joan 2023 més delicioses per viure una excel·lent revetlla gastronòmica.

💥 On comprar la millor coca de Sant Joan 2023: 3 coques per a una revetlla inoblidable
 

🥇 Les millors coques de Sant Joan 2023: aquestes en són les premiades
 

Les receptes de coca de Sant Joan 2023 més originals

T'expliquem com fer vuit receptes de coques de Sant Joan 2023 per allunyar-te del que sempre has cuinat per la revetlla. Ingredients, temps d'elaboració i pas a pas amb fotografies perquè no en perdis detall i puguis destriar entre totes aquestes propostes suculentes.

Coca de forner al vermut de Reus

La primera d'aquesta llista de coques de Sant Joan 2023 és la coca de forner al vermut de Reus. Consisteixen en unes postres que serveixen per agermanar diversos municipis de Catalunya. Per aquest motiu, el vermut que es fa servir és de Reus, la farina que s'empra és de Girona i la coca elaborada és molt típica del Berguedà.

🍴 Recepta de coca de forner
 

Coca de llardons amb gelat de xocolata

Tot i que pot semblar una recepta complicada, a la pràctica no ho és gens. Són unes postres contundents, d'aquelles on és millor no dinar gaire, per deixar lloc per a les postres. Aquesta és una coca de Sant Joan 2023 molt sorprenent que combina dos elements molt clàssics, però sorprenents quan es fusionen. El toc cruixent d'una coca de llardons (sempre sublim) fa que sigui un d'aquells plats que, si te'l trobes en una carta d'un restaurant, el vulguis tastar.

🍴 Recepta coca de llardons amb gelat de xocolata
 

Coca de vidre

De la mateixa manera que amb el pa suís es pot fer una coca d'anís, en aquest cas podràs exactament la mateixa recepta, però estirant la massa molt més, fent-la tan prima. D'aquesta manera queda molt cruixent i, és clar, en trencar-se fa l'efecte de ser de vidre. La coca de vidre és una opció ideal per a Sant Joan 2023. Es tracta d'una coca allargada i molt fina, acabada amb sucre i anís. Se li poden afegir pinyons.

coca de vidre sant joan
Coca de vidre
🍴 Recepta coca de vidre
 

Coca de Montserrat o «Montserratina»

Aquesta és una massa de coca força similar a la massa del brioix, però una mica més barroera, no tan fina. És esponjosa, plana i allargada i coberta de sucre i que s'acostuma a degustar juntament amb una presa de xocolata, un cafè amb llet o una xocolata calenta. Un berenar d'aquells de tota la vida, convertit en una coca de Sant Joan 2023 exquisida i allunyada del tipus més clàssic.

🍴 Recepta coca de Montserrat
 

Coca de mojito

Una coca molt curiosa i atractiva, i que ben segur voldrà tastar tothom. Això sí, t'ha d'agradar el rom i la menta, perquè el sabor és força intens. És una coca de Sant Joan 2023 una mica arriscada, però divertida alhora. En definitiva, res comparable a una bona coca de crema... Però una bona coca! Més que per berenar, podria ser una coca per servir a daus petits, juntament amb un coulis de fruita o una bola de gelat.

🍴 Recepta coca de mojito
 

Coca de cabell d'àngel

Descansem breument, per repassar una coca de Sant Joan molt més tradicional per a aquestes dates. Si no vols fer la pasta de full, ja que és una mica complicat, el pots comprar fet i t'estalviaràs molta estona... i és que no sempre tenim tot el temps del món per cuinar. Al supermercat trobaràs pasta de full ja estirada i enrotllada, però no et quedarà tan bé. De fet, encara queda més bona si a sobre del cabell d'àngel li poses una fina capa de crema pastissera.

coca sant joan
Coca de cabell d'àngel
🍴 Recepta coca de cabell d'àngel
 

Coca d'anís

Una coca molt bona i una mica simple, però amb un gran resultat. Pots fer aquesta coca amb massa de pa suís. Per al procés de fermentació, pots preparar el forn en mode "estufa". En qualsevol cas, si tens temps suficient, el més fàcil és deixar treballar la natura i que la massa fermenti soleta durant hora i mitja o dues hores a dins un bol, tapada amb un drap humit. Aquesta coca la pots trobar també sense pinyons, però és igual que la coca de forner. Potser la de forner és una mica més gruixuda i té un altre dibuix. Però totes són igual de bones per fer aquest Sant Joan 2023.

🍴 Recepta coca d'anís
 

Coca de crema sense sucre

I acabem amb una coca de crema sense sucre per sorprendre els comensals que vinguin a menjar a casa teva per aquest Sant Joan. Ja saps com fer una autèntica coca de crema de pastisseria, així com la resta de coques més consumides per la revetlla. Ara bé, és la versió de la mateixa coca de crema, però sense sucre. I no una coca sense sucre i punt, no. Una coca de crema sense sucre tan bona que ningú sabrà que no en porta si no li ho dieu. Un repte difícil?

🍴 Recepta coca de crema sense sucre
 

Si t'han agradat totes aquestes receptes de coques de Sant Joan 2023, no dubtis a consultar La Gourmeteria per descobrir moltes més receptes, dolces i salades, i deixar-te guiar per fer que la vida a la teva cuina sigui més fàcil, més còmoda i amb un resultat excel·lent.