Aquesta és una de les coques més típiques de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. Com sempre us comento, si no voleu fer la pasta de full (és una mica complicat), el podeu comprar fet i us estalviareu molta estona. Jo he de reconèixer que moltes vegades el compro... i és que no sempre tenim tot el temps del món per cuinar. Al supermercat trobareu pasta de full ja estirada i enrotllada, però no us quedarà bé.
A mi, aquesta coca en particular, és una de les que més m'agrada. De fet, encara queda més bona si a sobre del cabell d'àngel li poseu una fina capa de crema pastissera.
5 plaques de pasta de full per estirar
500 g de cabell d'àngel
50 g de pinyons
sucre
1 ou batut
farina
Variants:
- Podeu fer la mateixa coca però amb full de llardons
![coca cabell dangel pas1 coca cabell dangel pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/65/04/coca-cabell-dangel-pas1.jpeg)
Per fer una coca gran utilitzaré 5 plaques de pasta de full per estirar.
![coca cabell dangel pas2 coca cabell dangel pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/65/31/coca-cabell-dangel-pas2.jpeg)
![coca cabell dangel pas3 coca cabell dangel pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/65/58/coca-cabell-dangel-pas3.jpeg)
![coca cabell dangel pas4 coca cabell dangel pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/66/18/coca-cabell-dangel-pas4.jpeg)
i sobreposar les capes una sobre l'altra.
![coca cabell dangel pas5 coca cabell dangel pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/66/45/coca-cabell-dangel-pas5.jpeg)
Farem una certa pressió per anivellar aquesta unió. Reserveu aquestes plaques unides en un costat de la taula i assequeu bé tota la superfície.
![coca cabell dangel pas6 coca cabell dangel pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/66/72/coca-cabell-dangel-pas6.jpeg)
Poseu una mica de farina a la taula...
![coca cabell dangel pas7 coca cabell dangel pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/66/99/coca-cabell-dangel-pas7.jpeg)
i col·loqueu les plaques a sobre.
![coca cabell dangel pas8 coca cabell dangel pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/67/26/coca-cabell-dangel-pas8.jpeg)
Ara, amb un corró, estireu el conjunt uniformement.
![coca cabell dangel pas9 coca cabell dangel pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/67/53/coca-cabell-dangel-pas9.jpeg)
L'objectiu és fer una capa de full prima de la mida d'una safata de forn. Si se us enganxa torneu a posar una mica més de farina tant al full com a la taula.
![coca cabell dangel pas10 coca cabell dangel pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/67/80/coca-cabell-dangel-pas10.jpeg)
Poc a poc li anirem donant forma rectangular.
![coca cabell dangel pas11 coca cabell dangel pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/68/40/coca-cabell-dangel-pas11.jpeg)
Si voleu que us quedi bé la coca la capa de full ha de ser uniforme i ha d'estar ben estirada, que mantingui el mateix gruix a tot arreu.
![coca cabell dangel pas12 coca cabell dangel pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/68/67/coca-cabell-dangel-pas12.jpeg)
Amb suavitat, enrotllarem la capa de pasta de full amb el corró...
![coca cabell dangel pas13 coca cabell dangel pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/68/94/coca-cabell-dangel-pas13.jpeg)
i l'estendrem sobre una safata de forn amb paper de forn o cuisson.
![coca cabell dangel pas14 coca cabell dangel pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/69/21/coca-cabell-dangel-pas14.jpeg)
Ara, el cabell d'àngel. El podeu fer a casa o comprar-lo fet. Normalment, el podreu encarregar a la vostra botiga de fruits secs habitual.
![coca cabell dangel pas15 coca cabell dangel pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/69/75/coca-cabell-dangel-pas15.jpeg)
Amb totes dues mans, estendrem tot el cabell per sobre del full...
![coca cabell dangel pas16 coca cabell dangel pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/70/02/coca-cabell-dangel-pas16.jpeg)
procurant que quedi anivellat i procurant que no arribi del tot a les cantonades perquè les haurem de segellar.
![coca cabell dangel pas17 coca cabell dangel pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/70/29/coca-cabell-dangel-pas17.jpeg)
Perfecte. Ho reservem.
![coca cabell dangel pas18 coca cabell dangel pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/70/56/coca-cabell-dangel-pas18.jpeg)
Ara repetim el primer pas i estirem la capa de full superior.
![coca cabell dangel pas19 coca cabell dangel pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/71/16/coca-cabell-dangel-pas19.jpeg)
Amb l'ajuda del corró, cobrirem el cabell d'àngel.
![coca cabell dangel pas20 coca cabell dangel pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/71/43/coca-cabell-dangel-pas20.jpeg)
Talleu i retireu l'excés de full.
![coca cabell dangel pas21 coca cabell dangel pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/71/70/coca-cabell-dangel-pas21.jpeg)
Uniu totes dues capes de pasta de full pessigant-les amb força i doblegant-les una mica.
![coca cabell dangel pas22 coca cabell dangel pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/72/39/coca-cabell-dangel-pas22.jpeg)
Com que en aquest cas no volem que el full ens pugi, punxarem tota la superfície superior amb una forquilla. Ja podeu anar escalfant el forn.
![coca cabell dangel pas23 coca cabell dangel pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/72/66/coca-cabell-dangel-pas23.jpeg)
Ara bateu un ou.
![coca cabell dangel pas24 coca cabell dangel pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/72/93/coca-cabell-dangel-pas24.jpeg)
Pinteu tota la coca amb ou batut.
![coca cabell dangel pas25 coca cabell dangel pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/73/20/coca-cabell-dangel-pas25.jpeg)
Tireu-hi per sobre els pinyons.
![coca cabell dangel pas26 coca cabell dangel pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/73/47/coca-cabell-dangel-pas26.jpeg)
I finalment...
![coca cabell dangel pas27 coca cabell dangel pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/73/74/coca-cabell-dangel-pas27.jpeg)
el sucre, sense por.
![coca cabell dangel pas28 coca cabell dangel pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/74/01/coca-cabell-dangel-pas28.jpeg)
Poseu a coure la coca a uns 190-200ºC durant uns 20-25 minuts...
![coca cabell dangel pas29 coca cabell dangel pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/74/28/coca-cabell-dangel-pas29.jpeg)
fins que tingui un bonic color daurat. La deixarem refredar.
![coca cabell dangel pas30 coca cabell dangel pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/74/55/coca-cabell-dangel-pas30.jpeg)
Un cop freda, ja la podrem servir en cartró i blonda. I ja hem acabat.
![coca cabell dangel pas31 coca cabell dangel pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/74/82/coca-cabell-dangel-pas31.jpeg)
I aquí teniu la clàssica coca de cabell d'àngel.
![coca cabell dangel pas32 coca cabell dangel pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/75/09/coca-cabell-dangel-pas32.jpeg)
Ummmm...
![coca cabell dangel pas33 coca cabell dangel pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/43/75/36/coca-cabell-dangel-pas33.jpeg)
Bon profit!