Aquesta és una de les coques més típiques de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. Com sempre us comento, si no voleu fer la pasta de full (és una mica complicat), el podeu comprar fet i us estalviareu molta estona. Jo he de reconèixer que moltes vegades el compro... i és que no sempre tenim tot el temps del món per cuinar. Al supermercat trobareu pasta de full ja estirada i enrotllada, però no us quedarà bé.

A mi, aquesta coca en particular, és una de les que més m'agrada. De fet, encara queda més bona si a sobre del cabell d'àngel li poseu una fina capa de crema pastissera.

Ingredients

5 plaques de pasta de full per estirar

500 g de cabell d'àngel

50 g de pinyons

sucre

1 ou batut

farina

Variants:

- Podeu fer la mateixa coca però amb full de llardons

Preparació
1.
coca cabell dangel pas1

Per fer una coca gran utilitzaré 5 plaques de pasta de full per estirar.

2.
coca cabell dangel pas2
3.
coca cabell dangel pas3
4.
coca cabell dangel pas4

i sobreposar les capes una sobre l'altra.

5.
coca cabell dangel pas5

Farem una certa pressió per anivellar aquesta unió. Reserveu aquestes plaques unides en un costat de la taula i assequeu bé tota la superfície.

6.
coca cabell dangel pas6

Poseu una mica de farina a la taula...

7.
coca cabell dangel pas7

i col·loqueu les plaques a sobre.

8.
coca cabell dangel pas8

Ara, amb un corró, estireu el conjunt uniformement.

9.
coca cabell dangel pas9

L'objectiu és fer una capa de full prima de la mida d'una safata de forn. Si se us enganxa torneu a posar una mica més de farina tant al full com a la taula.

10.
coca cabell dangel pas10

Poc a poc li anirem donant forma rectangular.

11.
coca cabell dangel pas11

Si voleu que us quedi bé la coca la capa de full ha de ser uniforme i ha d'estar ben estirada, que mantingui el mateix gruix a tot arreu.

12.
coca cabell dangel pas12

Amb suavitat, enrotllarem la capa de pasta de full amb el corró...

13.
coca cabell dangel pas13

i l'estendrem sobre una safata de forn amb paper de forn o cuisson.

14.
coca cabell dangel pas14

Ara, el cabell d'àngel. El podeu fer a casa o comprar-lo fet. Normalment, el podreu encarregar a la vostra botiga de fruits secs habitual.

15.
coca cabell dangel pas15

Amb totes dues mans, estendrem tot el cabell per sobre del full...

16.
coca cabell dangel pas16

procurant que quedi anivellat i procurant que no arribi del tot a les cantonades perquè les haurem de segellar.

17.
coca cabell dangel pas17

Perfecte. Ho reservem.

18.
coca cabell dangel pas18

Ara repetim el primer pas i estirem la capa de full superior.

19.
coca cabell dangel pas19

Amb l'ajuda del corró, cobrirem el cabell d'àngel.

20.
coca cabell dangel pas20

Talleu i retireu l'excés de full.

21.
coca cabell dangel pas21

Uniu totes dues capes de pasta de full pessigant-les amb força i doblegant-les una mica.

22.
coca cabell dangel pas22

Com que en aquest cas no volem que el full ens pugi, punxarem tota la superfície superior amb una forquilla. Ja podeu anar escalfant el forn.

23.
coca cabell dangel pas23

Ara bateu un ou.

24.
coca cabell dangel pas24

Pinteu tota la coca amb ou batut.

25.
coca cabell dangel pas25

Tireu-hi per sobre els pinyons.

26.
coca cabell dangel pas26

I finalment...

27.
coca cabell dangel pas27

el sucre, sense por.

28.
coca cabell dangel pas28

Poseu a coure la coca a uns 190-200ºC durant uns 20-25 minuts...

29.
coca cabell dangel pas29

fins que tingui un bonic color daurat. La deixarem refredar.

30.
coca cabell dangel pas30

Un cop freda, ja la podrem servir en cartró i blonda. I ja hem acabat.

31.
coca cabell dangel pas31

I aquí teniu la clàssica coca de cabell d'àngel.

32.
coca cabell dangel pas32

Ummmm...

33.
coca cabell dangel pas33

Bon profit!