Sona bé, oi? Estava fent unes coques... i prenent un "mojito"... i així va sorgir la idea de fer-la. De la manera més tonta, és clar! 

Una coca molt curiosa i atractiva... i que ben segur voldrà tastar tothom. Això si, us ha d'agradar el rom i la menta... perquè el sabor és força intens. És una coca una mica arriscada, ho sé... però divertida alhora. En definitiva, res comparable a una bona coca de crema... però una bona coca!

Més que per berenar, penso que és una coca que podríem servir a daus petits... juntament amb un coulis de fruita o una bola de gelat... o un sorbet de menta.

Ingredients

800 g massa de brioix  

20 g menta seca picada  

30 g rom blanc

2 cullerades de sucre

1 raig d'angostura  

el suc de 2 llimes  

llima, taronja i llimona confitades  

sucre

pinyons

Preparació
1.
coca mojito pas1

Preparem els ingredients.

2.
coca mojito pas2

Ara, el que farem serà preparar una mena de "mojito" però en un bol per triturar.

3.
coca mojito pas3

Esprimirem les dues llimes... i les afegirem a la menta...

4.
coca mojito pas4

Jo us recomano utilitzar un rom cubà blanc.

5.
coca mojito pas5

Afegim un xorret... 

6.
coca mojito pas6

Ara l'angostura... que podeu trobar en bodegues i/o cellers especialitzats.

7.
coca mojito pas7

Dos xorrets... el sucre... i....

8.
coca mojito pas8

... ara ho triturem amb el turmix i ho reservem...

9.
coca mojito pas9

Ara pastarem el brioix però em comptes d'afegir llet... hi afegirem la mateixa quantitat d'aquest "mojito". 

10.
coca mojito pas10

No us passeu... es tracta d'afegir la humitat necessària per a fer la massa.

11.
coca mojito pas11

Mentre pasta el brioix, anirem preparant la fruita confitada.

12.
coca mojito pas12

Jo he comprat llima confitada...

13.
coca mojito pas13

... i tires de llimona i taronja...

14.
coca mojito pas14

Ja tenim el brioix pastat. El deixarem reposar 10 minuts abans d'estirar.

15.
coca mojito pas15

L'estirem amb un corró.

16.
coca mojito pas16

El col·locarem sobre paper cuisson en una safata pel forn... i batrem un ou per pintar.

17.
coca mojito pas18

Pintem el brioix...

18.
coca mojito pas19

... i enganxem la fruita confitada. Ho deixarem llevar en un lloc sec i sense corrents d'aire de 3 a 4 hores, depèn de si és estiu o hivern, però fins que hagi doblat o triplicat la seva mida.

19.
coca mojito pas20

Ja el tenim llevat. Només hem d'afegir uns quants pinyons.

20.
coca mojito pas21

Una bona quantitat de sucre abans d'enfornar-la a 190 graus durant uns 15-20 minuts.

21.
coca mojito pas22

Un cop cuita... i immediatament sortida del forn...

22.
coca mojito pas23

... li tirarem un xorret de rom per sobre....

23.
coca mojito pas24

El rom caramel·litzarà amb el sucre....

24.
coca mojito pas25

La voleu tastar?

25.
coca mojito pas26

Com sempre, la servirem amb cartró i blonda. Bon Profit!