Queden pocs dies per celebrar el Sant Joan 2023. Petards i menjar omplen la revetlla -i, també, els dies previs-. Però per damunt de tot, si hi ha alguna que en destaca són les coques de Sant Joan. Perquè no te'n perdis cap detall, ni tampoc t'hagis de trencar el cap pensant a on comprar les millors de coques de Sant Joan 2023, a La Gourmeteria t'ho posem ben fàcil. A continuació, descobreix les 3 coques de Sant Joan imprescindibles per una revetlla inoblidable.

🎆 Sant Joan 2023: 5 plans per celebrar la revetlla a Catalunya
 

On comprar la millor coca de Sant Joan 2023

Les 3 coques de Sant Joan que proposem des de La Gourmeteria, o més ben dit els tres locals recomanats perquè hi vagis a donar un cop d'ull, són el Jon Cake, el Cotó Cake, i la Pastisseria Carrió. En aquests tres establiments barcelonins hi trobaràs una àmplia varietat de coques perquè puguis escollir la que s'ajusti millor a les teves preferències. Ara bé, segur que cap coca de Sant Joan et decebrà, ja que són tres llocs que ressalten per la seva excel·lència.

Jordi Tubella recomana... la coca de Cotó Cake

On comprar la millor coca de Sant Joan 2023 acostuma a ser un gran maldecap per a tothom. Ara bé, amb Cotó Cake no tindràs cap disgust. Recentment inaugurat al Consell de Cent 187, s'ha especialitzat en dos monoproductes: els pastissos de formatge cotton, a l'estil japonès, extremadament esponjosos i de sabor més atenuat, i els choux, la cèlebre massa de la tradició francesa, cruixent i saborosa, que s'omple de diversos sabors en format mousse o crema. Per aquesta festivitat tenen un choux de Sant Joan molt divertit i inspirat en la coca de Sant Joan clàssica: el farcit és de crema pastissera de vainilla, coulis de cirera, pinyons torrats, crema lleugera de vainilla i cirera confitada. Es ven en format individual (4,60 €) i per a qui es vulgui obsequiar i portar a taula per als altres, hi ha dos formats amb caixes de 4 i 12 unitats, amb opció d'escollir un assortiment entre les més de 6 varietats de choux disponibles.

Choux de Sant Joan Cotó Cake
Choux de Sant Joan a Cotó Cake / Foto: Jordi Domènech

🔥 Fogueres Sant Joan 2023: què fer per la revetlla a Barcelona i la Costa Brava?

 

Marta Garreta recomana... la coca de la Pastisseria Carrió

La coca de Sant Joan de la Pastisseria Carrió té accent tradicional: des de la coca de fruita confitada a la de brioix i crema, sense oblidar-nos de la de brioix de doble fermentació farcida amb crema de vainilla de Madagascar, que va ser distingida com la millor coca de crema de Sant Joan de l'any 2019 pel Gremi de Pastissers de Barcelona i Província. L'artífex, a l'obrador, és la segona generació de la família Carrió (o tercera, si comptem amb l'avi, que era forner), amb els germans Oriol i Anna (a la botiga) liderant una proposta de pastisseria que beu de la tradició francesa, però no descuida la tradició, aportant productes d'altíssima qualitat i execució tècnica magnífica. Aquest any, de fet, l'Oriol ja és mestre pastisser i ambdós germans miren amb optimisme el futur d'una botiga de barri (al carrer Bailén 216) que aspira a oferir unes postres, brioixeria i pastissos per a tots els gustos i en diferents formats perquè el dolç sigui per compartir o per gaudir-ne un mateix. Ja es poden encarregar a la seva botiga online o bé a la mateixa botiga. Els preus oscil·len entre els 12 i els 25€ i en poden menjar de 6 a 8 comensals.

8wOXTBlI
Les coques de Sant Joan 2023 de Pastisseria Carrió / Foto: Jordi Domènech

Víctor Recort recomana... la coca de Jon Cake

Has de cardar-ho molt bé per fer-te dos llocs a una llista de tres, però Oriol Carrió s'ho ha guanyat: la seva aliança amb Jon García per al Sant Joan d'enguany és imbatible. De revetlla en revetlla, a Jon Cake ha teixit aliances amb diferents mestres pastissers per fer-nos a mans el seu pastís de formatge de Sant Joan, una coca de tota la vida feliçment violentada a cop del cheese cake. Perquè quin cheese cake: el del Jon Cake és el millor que he tastat mai, i si maridar-lo amb vins es gairebé un imperatiu legal, aquest Sant Joan seria una insensatesa no halar-lo entre glop i glop d'un bon cava —enceteu una ampolla de Juvé & Camps Reserva Familia Rose 2018, i la fareu ben grossa. Trobareu la coca de Jon Cake a la seva botiga d'El Born (Assaonadors 29) y al Jon Cake & Wine (Gelabert 42) a partir del 20 de juny, a un preu de 12,50 euros la petita, 22 euros la mitjana i 37,50 euros la gran. El 24 de juny seran tancats i els meus fills fent la migdiada de 14h a 16h. 

Jon Cake coca de Sant Joan
La coca de Sant Joan 2023 de Jon Cake / Foto: Alex Froloff