El pa dolç és un menjar reconfortant que delecta persones de totes les edats amb la seva aroma i sabor irresistibles. Encara que pot semblar una tasca intimidadora per a molts, amb la recepta adequada i alguns trucs simples, qualsevol pot aconseguir un pa dolç deliciós i esponjós en la comoditat de la seva casa. Per començar, és important triar ingredients frescos i d'alta qualitat. La farina de blat essencialment ha de ser de força mitjana, ideal per a la preparació de pans, ja que proporcionarà l'estructura i la textura desitjada. A més, assegura't d'utilitzar llevat fresc o actiu sec per garantir-ne una d'adequada fermentació i fermentat de la massa.

👩‍🍳 Com fer torrades de Santa Teresa: la recepta casolana més deliciosa que faria la teva àvia
 

gerardo mr OKVy56rFemo unsplash
Hi ha moltes maneres de fer pa dolç / Foto: Unsplash

És important triar ingredients frescos i d'alta qualitat per fer el teu pa dolç

Una vegada que tinguis tots els teus ingredients llestos, segueix aquesta recepta bàsica per fer pa dolç:

Ingredients:

  • 500 grams de farina de blat.
  • 100 grams de sucre.
  • 100 grams de mantega fosa.
  • 2 ous.
  • 200 ml de llet tèbia.
  • 10 grams de llevat sec actiu.
  • Una mica de sal.
  • 100 grams de fruites seques o xocolata picada (opcional).

Instruccions:

  1. En un recipient gran, barreja la farina, el sucre i la sal. Fes un buit en el centre i agrega el llevat sec activat en la llet tèbia. Deixa reposar durant uns minuts fins que comenci a bombollejar.
  2. Agrega els ous batuts i la mantega fosa a la barreja de farina i llevat. Pasta fins a obtenir una massa suau i elàstica.
  3. Si decideixes agregar fruites seques o xocolata, aquest és el moment d'incorporar-los a la massa.
  4. Cobreix la massa amb un drap net i deixa reposar en un lloc càlid durant aproximadament 1 hora, o fins i tot que dupliqui la seva mida.
  5. Una vegada que la massa hagi posat llevat, divideix-la en porcions iguals i col·loca-les en un motlle per a pa dolç prèviament greixat.
  6. Cobreix el motlle amb un drap i deixa que la massa reposi novament durant uns 30 minuts.
  7. Preescalfa el forn a 180 °C i enforna el pa dolç durant 25-30 minuts, o fins i tot que sigui daurat en la part superior i soni buit en colpejar-lo suaument en la base.
  8. Una vegada enfornat, deixa refredar el pa dolç al motlle durant uns minuts abans de desemmotllar-lo i transferir-lo a una reixeta per refredar per complet.
miti NVM2SGwz7uQ unsplash
Taula de pa / Foto: Unsplash

Ara, alguns trucs addicionals per assegurar que el teu pa dolç surti deliciós i esponjós:

  • Mantén un ull en la temperatura del forn. Un forn massa calent pot fer que el pa es dauri massa ràpid per fora i quedi cru per dins.
  • No agreguis massa farina durant el pastat. Una massa que sigui massa dura pot resultar en un pa dens i pesat.
  • Sempre segueix les instruccions d'activació del llevat. Un llevat activat correctament és crucial per a un bo fermentat de la massa.

Amb aquests consells i una recepta simple, seràs en camí de preparar un deliciós pa dolç casolà que delectarà tots a la teva casa. Gaudeix del teu enfornat i comparteix l'amor amb els teus éssers estimats.