Les torrades de Santa Teresa són unes postres tradicionalment associades amb la Setmana Santa a Espanya, encara que es poden gaudir durant tot l'any. Aquestes delicioses llesques de pa amarades en llet, aromatitzades amb canyella i després fregides, són una delícia indulgent i reconfortant. Aquí tens una recepta senzilla per fer torrades de Santa Teresa casolanes i delectar els teus éssers estimats amb aquesta recepta.

👩‍🍳 Per què es diuen bunyols de vent? L'origen d'aquest dolç que no pot faltar per Quaresma
 

🥖 Recepta fàcil de pa dolç: trucs perquè surti deliciós i esponjós
 

i do nothing but love u00NnpVinYA unsplash
Les torrades de Santa Teresa amb nabius / Foto: Unsplash

Ingredients:

  • 1 barra de pa del dia anterior (preferiblement tipus baguet o similar)
  • 1 litre de llet sencera
  • 200 grams de sucre
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona
  • 3 ous
  • Oli d'oliva suau per fregir
  • Sucre i canyella en pols per empolvorar

Les torrades de Santa Teresa són unes postres tradicionalment associades amb la Setmana Santa a Espanya

i do nothing but love lTl jMpyhOQ unsplash
Les torrades de Santa Teresa / Foto: Unsplash

Instruccions:

  1. Preparació de la llet aromatitzada: En una cassola gran, aboca la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Escalfa a foc mitjà fins que comenci a bullir. Després, retira del foc i deixa que la llet es refredi perquè els sabors s'infusionin.

  2. Talla del pa: Mentre la llet es refreda, talla el pa a llesques d'aproximadament 1 polzada de gruix. Si el pa és massa fresc, deixa'l reposar durant unes hores perquè s'endureixi una mica i absorbeixi millor la llet.

  3. Amarat del pa: Submergeix les llesques de pa en la llet aromatitzada, assegurant-te que estiguin ben cobertes per ambdós costats. Deixa que el pa s'amari durant uns minuts per absorbir la llet i els sabors.

  4. Arrebossat: Bat els ous en un plat fondo. Passar cada llesca de pa amarada per l'ou batut, assegurant-te que estigui completament coberta.

  5. Fregit: Escalfa l'oli en una paella gran a foc mitjà-alt. Quan l'oli sigui calent, fregeix les llesques de pa cobertes en lots, daurant-les per ambdós costats. Això prendrà aproximadament 2-3 minuts per cada costat. Una vegada daurades, retira-les amb una escumadora i col·loca-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.

  6. Acabat: Barreja sucre i canyella en pols en un plat poc profund. Mentre les torrades de Santa Teresa encara siguin calentes, passa-les per la barreja de sucre i canyella perquè es recobreixin bé.

  7. Servir: Serveix les torrades de Santa Teresa calentes o a temperatura ambient. Pots acompanyar-les amb una mica de mel, xarop d'auró o fins i tot una bola de gelat per a un toc extra d'indulgència.

I això és tot! Ara tens unes delicioses torrades de Santa Teresa casolanes llestes per gaudir. Aquestes són unes postres reconfortants i delicioses que segurament serà un èxit en qualsevol ocasió especial o simplement com un caprici dolç per gaudir a casa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!