El pa de vidre, també conegut com a "pa de vidre" o "pa de crosta fina", és una delícia de la fleca que es distingeix per la seva crosta cruixent i la seva molla lleugera i airejada. Originari de Catalunya, aquest pa ha guanyat popularitat a tot el món a causa de la seva textura única i la seva versatilitat a la cuina. Encara que fer pa de vidre pot semblar intimidador, amb la recepta i tècnica adequades, pots gaudir d'aquest exquisit pa cruixent en la comoditat de casa teva.

markus spiske 39 6dSUrlyg unsplash
Pa de vidre en bossa / Foto: Unsplash

Per fer un pa de vidre cruixent a casa, necessitaràs els següents ingredients:

  • 500 grams de farina de força
  • 350 ml d'aigua
  • 10 grams de sal
  • 10 grams de llevat fresc

Fer un pa de vidre cruixent a casa pot ser un projecte divertit i gratificant per als amants de la fleca

I aquí et deixem el procediment pas a pas:

  1. En un bol gran, barreja la farina i la sal.
  2. Dissol el llevat a l'aigua tèbia i agrega la barreja a la farina.
  3. Barreja tots els ingredients fins a formar una massa homogènia.
  4. Pasta la massa sobre una superfície lleugerament enfarinada durant uns 10 minuts, o fins i tot que sigui suau i elàstica.
  5. Forma la massa en una bola i col·loca-la en un bol lleugerament greixat. Cobreix amb un drap humit i deixa reposar en un lloc càlid durant aproximadament una hora, o fins i tot que la massa hagi duplicat la seva mida.
  6. Preescalfa el forn 250 °C i col·loca una safata per enfornar a la part inferior del forn.
  7. Divideix la massa en dues porcions iguals i estira cada porció amb les mans fins que tingui un gruix d'aproximadament 1 cm.
  8. Transfereix cada porció de massa a una safata per enfornar prèviament enfarinada o coberta amb paper d'enfornar.
  9. Enforna els pans en la part superior del forn durant uns 15-20 minuts, o fins i tot que estiguin daurats i cruixents.
  10. Retira els pans del forn i deixa'ls refredar sobre una reixeta abans de tallar i servir.
artur rutkowski 4yzEtTQLdL4 unsplash
Pastar el pa és un procés clau / Foto: Unsplash

Una vegada que hagis dominat la recepta bàsica del pa de vidre, pots experimentar amb diferents variacions afegint herbes fresques, de color d'oliva, tomàquets assecats al sol o fins i tot formatge ratllat a la massa abans d'enfornar. També pots utilitzar el pa de vidre com a base per a bruschettas, torrades d'alvocat o sandvitxos gurmet.

En conclusió, fer un pa de vidre cruixent a casa pot ser un projecte divertit i gratificant per als amants de la fleca. Amb una mica de pràctica i paciència, pots recrear el sabor i la textura únics d'aquest pa artesanal en la comoditat de la teva cuina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!