El suflé de Lhardy és una deliciosa i emblemàtica recepta de la cuina espanyola que ha perdurat al llarg dels anys com un veritable clàssic. Aquest exquisit plat, conegut per la seva textura esponjosa i el seu sabor irresistible, té un origen sorprenent que es remunta al segle XIX i està vinculat a un dels establiments gastronòmics més emblemàtics de Madrid: l'històric restaurant Lhardy.

Fundat el 1839 per l'empresari francès Émile Lhardy, el restaurant Lhardy es va convertir ràpidament en un punt de trobada per a l'alta societat madrilenya i una referència culinària a la capital espanyola. El seu menú variat i refinat oferia plats de la cuina francesa i espanyola, incloent el famós suflé, que es va convertir en un dels plats estrella de l'establiment.

Aquest exquisit plat és conegut per la seva textura esponjosa i el seu sabor irresistible

Souffle
Soufflé Lhardy / Foto: Unsplash

La recepta original del suflé de Lhardy és una combinació perfecta de tècniques culinàries franceses i productes espanyols d'alta qualitat. Consisteix en una base de salsa beixamel enriquida amb formatge, rovells d'ou i espècies, a la qual s'agreguen clares d'ou batudes a punt de neu per aconseguir aquesta característica lleugeresa i esponjositat. El suflé s'enforna fins que adquireix un daurat perfecte a la superfície i una textura suau i airejada a l'interior.

El que fa que el suflé de Lhardy sigui encara més especial és el seu sorprenent origen relacionat amb la reialesa espanyola. Segons la llegenda, el suflé va ser creat per primera vegada al restaurant Lhardy per al banquet de noces de la Reina Isabel II d'Espanya i el seu espòs Francisco de Asís. Aquest esdeveniment històric, que va tenir lloc el 1846, va marcar una fita important en la història del restaurant i va consolidar la seva reputació com un lloc de trobada exclusiva per a l'elit de la societat espanyola.

Des d'aleshores, el suflé de Lhardy ha estat un plat icònic que ha passat de generació en generació, captivant els paladars dels comensals més exigents i mantenint viva la tradició culinària del restaurant. Al llarg dels anys, el restaurant Lhardy ha continuat servint el seu famós suflé, que s'ha convertit en un símbol de l'excel·lència gastronòmica i l'elegància atemporal.

ZTRD4JICTJB7ZKYKKTZBC42DYU
Un clàssic de la gastronomia / Foto: Unsplash

Avui dia, el suflé de Lhardy continua sent una de les joies de la corona del restaurant, que continua atraient visitants de tot el món amb el seu encant històric i la seva exquisida oferta gastronòmica. Cada mossegada d'aquest suflé únic és un homenatge a la rica història i la passió per la cuina que han caracteritzat al restaurant Lhardy durant més d'un segle i mig.

En resum, el suflé de Lhardy és molt més que un plat deliciós: és un símbol de la tradició culinària espanyola i un testimoni viu de la història del restaurant Lhardy. El seu sorprenent origen vinculat a la reialesa espanyola i el seu exquisit sabor el converteixen en un veritable tresor gastronòmic que continua delectant els paladars més exigents fins al dia d'avui.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!