El compte enrere per a la Gala de la Guia Michelin 2024 s'accelera i ja queden menys de dues setmanes perquè se celebri a Barcelona el pròxim dimarts 28 de novembre. En aquest certament tan important del panorama gastronòmic espanyol, català i internacional es llorejaran restaurants amb una, dues i tres estrelles Michelin. Alguns la perdran respecte a l'any anterior, la mantindran o bé escalaran un esglaó. Ara bé, quin va ser l'escenari en l'edició de l'any passat? A continuació, repassem els restaurants de tot l'Estat que tenen 3 estrelles Michelin actualment.

🍽️ Disfrutar, el restaurant de Barcelona, guanya la tercera estrella Michelin 2024
 

Els restaurants 3 estrelles Michelin a Espanya

El Palau de Congressos EL GRECO de Toledo va viure una autèntica pluja d'estrelles durant la Gala de la Guia Michelin Espanya & Portugal 2023. A continuació t'expliquem, amb detall, les novetats més fresques que van irrompre a l'Olimp gastronòmic de la península, com els establiments que n'han revalidat la distinció. Acompanya'ns per conèixer-los! En total, 13 restaurants van rebre la distinció de la triple estrella daurada. 

⭐⭐⭐ Tres estrelles Michelin

  • Barcelona – ABaC
  • Barcelona – Cocina Hermanos Torres
  • Barcelona – Lasarte
  • Càceres – Atrio
  • Dénia – Quique Dacosta
  • Sant Sebastià – Arzak
  • Sant Sebastià – Akelaŕe
  • El Puerto de Santa María – Aponiente
  • Girona – El Celler de Can Roca
  • Larrabetzu – Azurmendi
  • Lasarte – Oria – Martín Berasategui
  • Madrid – DiverXO
  • Villaverde de Pontones – Cenador de Amós

4 restaurants catalans; un terç del total

D'aquests 13, quatre són catalans. Un 30% que parla meravelles de la gastronomia barcelonina i gironina, però també de tot arreu del territori català, que impulsa un caràcter per treballar i millorar constantment per oferir una alta cuina, de qualitat excel·lent i revalidar-ho any rere any.

Menció especial per al restaurant de los Hermanos Torres perquè l'any passat van endinsar-se al primer calaix del podi aconseguint la tercera estrella. Resulta fascinant, ja que traspassant el llindar accedim a un món on el temps sembla detingut perquè la màgia de l'espai, juntament amb uns delicats plats de creativa inspiració mediterrània, ens permeti fugir de la quotidianitat.

Els bessons Torres (Sergio i Javier) van somiar integrar el particular microcosmos dels fogons a la sala i que l'experiència culinària es convertís en un gran espectacle, per això trobaràs tres mòduls de cuina prenent tot el protagonisme al centre d'aquesta, amb les taules disposades al voltant sota romàntics núvols de llum. La proposta se centra en un únic i fantàstic menú amb què ens conviden a un viatge gastronòmic pels millors productes de temporada, exaltant-ne sempre l'origen i traient-los el màxim rendiment amb la mínima manipulació. El seu clàssic mar i muntanya, les angules al pilpil sobre un fons de pebrot de piquillo vidre i all negre, el garrí ibèric amb albercocs i tamarinde... Els seus plats et captivaran i les tres estrelles es quedaran curtes!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!