Durant el debat previ a la Gala de la Guia Michelin 2024, sota el títol 'El vi és gastronomia', s'ha anunciat un nou premi especial de sommelier. S’atorgarà a un professional que hagi impressionat els inspectors pel seu bon saber fer i els seus coneixements en maridatge i vins. Bellesa, noblesa i exigència defineixen la professió de sommelier, un ofici que es preten posar en valor amb aquest nou guardó. A més, la Guia Michelin espera atreure noves generacions d’experts en vi per donar continuïtat a una tasca tan important com la de la cuina.

⭐ Guia Michelin 2024: llista de totes les estrelles i restaurants premiats
 

🍽️ Disfrutar, el restaurant de Barcelona, guanya la tercera estrella Michelin 2024
 

Un espai de luxe

El debat ha tingut lloc a l'emblemàtic edifici de la Pedrera, al centre de Barcelona, i l'ha moderat la divulgadora i Premi Nacional de Gastronomia Amaya Cervera.

Entre els ponents del debat, tots ells reconeguts experts del món del vi, hi destaca la participació de la sommelier francesa Audrey Doré, cap de l'equip de sommeliers del Celler de Can Roca, o el propietari i director de la botiga especialitzada de vins Vila Viniteca, Quim Vila. A més, el directiu i apassionat del món del vi, Ignacio Villalgordo, ha estat l'encarregat de donar el seu punt de vista en representació dels consumidors.

Les estrelles catalanes

Catalunya concentra més de 50 estrelles Michelin en restaurants repartits arreu del país. La majoria situats a Barcelona, però també a les comarques gironines (El Celler de Can Roca***), a Tarragona (Deliranto*) i a les terres de Lleida (Boscana*). Una cinquantena de restaurants que conformen una constel·lació de talent, teixida de nord a sud i d'est a oest, que ha servit per posicionar Catalunya al top gastronòmic en l'àmbit internacional. El fet que Barcelona sigui l'amfitriona, per segon cop a la història de la Gala de la Guia Michelin, és indicatiu del bon estat de forma d'un sector que, malgrat les dificultats, ha sabut aixecar el cap i tirar endavant amb més força que mai.

Enguany la Gala posa el focus en la sostenibilitat i en el producte de proximitat, amb activitats que lliguen l'alta cuina dels restaurants guardonats amb els diferents mercats de la ciutat. Tallers, showcookings i altres activitats omplen Barcelona de bona cuina feta amb productes d'aquí. L'encarregat de conduir la Gala serà el reconegut humorista català Andreu Buenafuente, que de segur convertirà la cita en una nit amena, memorable i divertida. Barcelona i Buenafuente prenen el relleu a Toledo i Berta Collado. El pròxim 28 de novembre, a l'Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, es desvelaran les noves estrelles Michelin d'enguany i es presentaran les novetats de la guia gastronòmica més prestigiosa del món. Una Gala que es retransmetrà en línia i que es podrà seguir des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on explicarem tots els detalls del que passi al pavelló del Fòrum.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!