Els gofres, amb la seva textura cruixent per fora i suau per dins, són una delícia irresistible que captura els paladars de persones de tot el món. Aquesta delícia, que es prepara de moltes maneres i en diverses formes, té una rica història i una popularitat que es manté viva fins avui.

L'origen d'un dolç emblemàtic

Els gofres tenen les seves arrels a l'Europa occidental, a Bèlgica i els Països Baixos. Originalment, els gofres es feien amb una massa de llevat que es coïa entre dues planxes de ferro fos que creava la característica textura alveolada del gofre. Amb el temps, es van anar estenent per tot el continent europeu, començant pels països colindants fins a arribar al continent americà, on van arrelar de forma consistent.

Els salats són una opció deliciosa per al dinar o el sopar, i sovint se serveixen amb ous ferrats o pollastre a la planxa, tot i que els pots preparar de la manera que més t'agradi

El sabor dels gofres pot variar considerablement segons els ingredients que s'utilitzin en la seva elaboració. Hi ha gofres dolços, fets amb sucre, vainilla i altres aromes, que sovint es serveixen amb melmelades, fruita fresca o xocolata. Aquests gofres són un plat de capvespre popular i a casa nostra se solen gaudir per esmorzar o per berenar. A més, hi ha els gofres salats, que poden incloure ingredients com ara formatge, pernil dolç o fins i tot bacó. Els salats són una opció deliciosa per al dinar o el sopar, i sovint se serveixen amb ous ferrats o pollastre a la planxa, tot i que els pots preparar de la manera que més t'agradi.

Bèlgica, per exemple, és famosa pels seus gofres de Liège i Brussel·les, que es caracteritzen per la seva dolçor i la presència de trossos de sucre a la massa

D'est a oest

Tot i que els gofres es poden trobar en molts llocs arreu del món, hi ha algunes regions on són especialment populars. Bèlgica, per exemple, és famosa pels seus gofres de Liège i de Brussel·les, que es caracteritzen per la seva dolçor i la presència de trossos de sucre a la massa. Als Països Baixos, els gofres neerlandesos són molt estimats i es poden trobar en molts carrers i mercats.

Són una delícia que es pot trobar en moltes ciutats estatunidenques, servits en camions de menjar ràpid i en alguns restaurants

Als Estats Units, per la seva banda, els gofres belgues s'han convertit en un aliment bàsic dels esmorzars americans, servits amb salses i caramels, fruita i fins i tot pollastre fregit en algunes regions. A més, els gofres de Brussel·les són una delícia que es pot trobar en moltes ciutats estatunidenques, servits en camions de menjar ràpid i en alguns restaurants.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!