Els restaurants Alapar (Sants), Quimet d'Horta (Horta-Guinardó) i Roots & Rolls (Eixample) s'enduen els Premis Barcelona Restauració 2023, uns guardons que la ciutat atorga als locals més destacats i singulars de la capital. Establiments que destaquen pels valors que representen i per la integració i el teixit que fan al barri.

Tres categories diferents

La cerimònia d'entrega de premis s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm i ha repartit guardons en tres categories principals.El restaurant Alapar, de Sants, ha rebut el premi en la categoria de Qualitat Gastronòmica, pel nivell dels productes i de les elaboracions que s'hi serveixen. El Quimet d'Horta, d'Horta-Guinardó, ha rebut la distinció d'Integarció al Barri, per la tasca social i veïnal que duu a terme, i el Roots & Rolls, de l'Eixample, ha rebut el premi de Local Notori, pel singular espai on s'ubica el restaurant.

🥖 El bar d'Horta amb les millors xapates, tapes delicioses i un caliu incomparable
 

El jurat encarregat de donar els premis ha estat conformat per diferents professionals del sector de la gastronomia i la restauració. Els membres són: Raquel Gil (regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona), Manel Vázquez (director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona), Salva Vendrell (president del Gremi de Restauració de Barcelona), Sergio Gil Flores (president de l’associació Restaurants Sostenibles), Tana Collados Lluró (periodista experta en gastronomia), Judith Càlix (directora de la revista Cuina), Eva Ballarín (experta en turisme i restauració) i Marleny Colmenares com a secretària del jurat.

Els restaurants Alapar (Sants), Quimet d'Horta (Horta-Guinardó) i Roots & Rolls (Eixample) s'enduen els Premis Barcelona Restauració 2023

Guardons especials

A més dels tres premis principals, el jurat ha decidit atorgar tres premis més: dues Mencions Honorífiques i un Premi a la Sostenibilitat. El primer se l'han endut el Cafè del Centre, de l'Eixample, i el restaurador Pere Chias, de La Font de Prades, a Sants-Monjuïc. El guardó reconeix la trajectòria d'ambdós, amb més de 150 anys de servei en el cas del Cafè del Centre, i 37 anys de carrera en el cas de Pere Chias, gran defensor de l'associacionisme i ferm representant del Gremi de Restauració.

🥦 3 restaurants de Barcelona (no només) per a vegans
 

El segon premi especial ha estat per al restaurant La Forquilla, de Nou Barris. Un Premi a la Sostenibilitat que reconeix el seu ADN vinculat a la vida dels mercats de Barcelona. Uns reconeixements que conformen un conjunt de bars i restaurants barcelonins on gaudir del millor menjar de barri a la ciutat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!