Els restaurants vegetarians i vegans estan de moda i a Barcelona cada cop n'hi ha més. Fins a tal punt que cadenes veganes internacionals aterren a la capital catalana. És el cas de la britànica Pastan que va obrir el seu primer local fora del Regne Unit al barri de Gràcia. Per aquest motiu, et portem unes recomanacions personals, a sis mans, perquè puguis xalar de 3 restaurants vegans de Barcelona que són tendència.

3 restaurants vegans de Barcelona que no et pots perdre

Tant si ets vegà o vegetarià, com si no ho ets, són tres establiments barcelonins que per la seva qualitat gastronòmica val la pena visitar. Almenys tastar els seus plats un sol cop, i a partir d'aquí poder decidir si és l'estil que t'agrada o no. Des de La Gourmeteria t'assegurem que serà una experiència fascinadora. Potser, fins i tot, et farà replantejar el carnívor que portes dins teu. Però et facin canviar d'idea o no, que no és el pretès, ben segur que el Blu Bar, el Vrutal i el Roots & Rolls seran 3 restaurants que tornaràs a trepitjar més d'hora que tard.

Jordi Tubella recomana... Blu Bar

T'imagines un estiu permanent? Alegria, sol, bon temps i vacances infinites? Tant de bo, seria el somni de tothom. No vinc a fer màgia ni res per l'estil, però et proposo un espai idíl·lic en el qual pots gaudir d'aquesta preciosa sensació. El Blu Bar és un restaurant vegà que ofereix funky tapes com unes braves o uns nachos espectaculars o unes gyozas de verdures sublims. Els principals plats que serveixen són sandvitxos gurmet i els bowls més saludables que et pots imaginar. Per últim, pizzes i focaccia per un tub: amb albergínies, guacamole o formatge d'anacards, per mencionar només alguns dels molts ingredients que es poden combinar amb aquests plats. En definitiva, un excepcional restaurant ideal per als amants de la nàutica, ja que està perfectament decorat amb aquesta temàtica.

Blu Bar
Un dels plats que es poden trobar a Blu Bar / Foto: Blu Bar

📍 rambla del Poblenou, 11

Marta Garreta recomana... Vrutal

Vrutal és molt més que un joc de paraules en aquest restaurant especialitzat en hamburgueses veganes, pioner a Barcelona. Res és el que sembla: brutal amb v i no amb b, perquè el què tasta el paladar no té res a veure amb el que el cervell processa en un primer esguard. Anant al rovell de l'ou (ups, perdó, aquí no pertocaria la dita): la suculència de les seves sorprenents combinacions, encapsulades en dues llesques de pa brioix casolà és exponencial a la sorpresa (en positiu) en quant es mossega. Aquí, el veganisme és divertit, saborós, enginyós i molt honest. Fantàstic per a comensals vegans i espaterrant per als qui no ho siguin. El truc està en les sales, plenes de sabor i suculència, així com en els farciments, que juguen intel·ligentment amb textures que aporten cruixent i una mossegada molt plaent. I les hamburgueses, és clar: de tofu, falàfel, remolatxa i d'altres que, és comprensible, no desvetllen perquè aquests ingredients secrets són el quid del seu èxit. Sí, després de tastar aquest restaurant vegà, surt expressar amb vehemència que aquí es menja vrutal.

plat restaurant Vrutal
El restaurant Vrutal és saborós i molt honest / Foto: Vrutal

📍 rambla del Poblenou, 16

Víctor Recort recomana... Roots & Rolls

Per què no comencem a normalitzar la libamenta de còctel durant l’àpat? Hi ha llocs que hi conviden, i el Roots & Rolls n’és un. El frangelico sour de la casa és un escàndol, i el tel d’escuma lliure d’ou que el cobreix ja ens avança l'entrellat dels plats que vindran: la proposta del Roots & Rolls és 100% vegana, i la creativitat darrere els plats de Cristian Rojas fronterer al trampantull: hi trobareu des de nigiris on el tomàquet fa la performance del salmó; cebiches on, en comptes de peix, l’alvocat fa tàndem amb bolet de card confitat; o crema d’anacards impostant-ne una de formatge damunt d’arròs negre. Propostes com el Say Cheese, el Jumping Jack o el Hip Caroots (pastanagues marinades, salsa de cacauet, espècies togarashi, col xinesa, envinagrat de pastanaga, col morada i arròs amb quinoa negre) justifiquen amb escreix visitar Roots & Rolls. Si encara teniu un raconet per a les postres, el brownie de xocolata negra —gratament esponjós per obra i gràcia de l’alvocat, i acompanyat d’una bola de gelat de DelaCrem— hi posarà una cirereta que embranca a la perfecció amb el Lychee Kai, un altre còctel, aquest cop de vodka i licor japonès de litxi.

Restaurant Roots & Rolls
Les delícies de Roots & Rolls / Foto: Roots & Rolls

📍 C/ del Consell de Cent, 401, baixos