La Gala de la Guia Michelin se celebra d'aquí a menys d'una setmana a Barcelona, el pròxim 28 de novembre. Les preguntes són moltes, i les respostes, de moment, escasses. És per això que des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat t'animem a participar de la nostra porra per anticipar quins restaurants catalans creus que aconseguiran la tercera estrella Michelin. Vegem els candidats!
 

Restaurants catalans que opten a la 3a estrella Michelin

A Catalunya hi ha 8 restaurants amb 2 estrelles Michelin: 5 a Barcelona, 1 a Corçà, 1 a Llançà i 1 a Olot. Tots ells són candidats al reconeixement més alt de la guia gastronòmica de més prestigi internacional, la tercera estrella Michelin:

L'ENQUESTA Quin restaurant català creus que aconseguirà la 3a estrella Michelin?

Disfrutar – Barcelona

Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas són els xefs del Disfrutar, el 2n millor restaurant del món segons el rànquing del World's 50 Best Restaurants 2023, amb 2 estrelles Michelin des de l'any 2018. Situat a l'Eixample de Barcelona, els seus 3 xefs han rebut enguany el Premi Nacional de Gastronomia.

Cinc Sentits – Barcelona

Jordi Artal és l’artífex d’aquest restaurant d’alta cuina tradicional catalana. Amb dues estrelles des de l’any 2021 al Cinc Sentits, Artal té un palmarès de 6 restaurants amb els quals ha aconseguit 2 estrelles Michelin.

Moments – Barcelona

Raül Balam, fill de la coneguda xef Carme Ruscalleda, és el responsable del restaurant Moments, situat a l'hotel Mandarin Oriental. Des de l'any 2009, el restaurant ha arribat a les dues estrelles Michelin, conduït per Balam, que s'ha convertit en un xef capdavanter a Catalunya.

Angle – Barcelona

Literat per Juan Miguel Cadaval i Claudio Silva a la cuina, l'Angle és un dels restaurants del xef Jordi Cruz a Barcelona. El principal és l'ABaC, amb 3 estrelles Michelin. Si l'Angle assoleix la tercera, Jordi Cruz tindria dos restaurants amb tres estrelles a la ciutat.

Des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat t'animem a participar de la nostra porra per anticipar quins restaurants catalans creus que aconseguiran la tercera estrella Michelin

Enoteca Paco Pérez – Barcelona

Situat a l'hotel Arts de Barcelona, al carrer Marina, el restaurant de Paco Pérez fa 15 anys que va obrir a la ciutat. En va tardar només 2 a aconseguir la primera estrella (2010) i 3 més en assolir la segona (2013). Un local consolidat que ha mantingut dues estrelles durant una dècada consecutiva. 

Miramar – Llançà

El restaurant Miramar, regentat també per Paco Pérez, és el segon establiment català del xef andalús que opta a l'última estrella Michelin. Cuina de proximitat amb unes vistes increïbles del mar al mig de la Costa Brava.

Les Cols – Olot

Fina Puigdevall regenta el restaurant Les Cols, ubicat a la masia d'Olot on va néixer, i del qual és responsable des de l'any 1990. A més de dues estrelles, Les Cols compta amb una estrella verda. Si guanyés la tercera estrella Michelin, assoliria als mateixos guardons que El Celler de Can Roca. 

Bo.Tic – Corçà

Albert Sastregener és el xef del Bo.Tic, un restaurant que des del 2007 ofereix alta cuina basada en la gastronomia tradicional catalana. Situat a Corçà, a la Costa Brava, el Bo.Tic té 2 Sols Repsol i va guanyar el Premi Nacional de Gastronomia l'any 2022.

Mapa: Laura Cercós

El pròxim 28 de novembre descobrirem quins restaurants actualitzaran el seu palmarès d'estrelles Michelin.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!