Màlaga ha repartit una pluja d’estrelles Michelin entre restaurants d’alta cuina d’arreu de l’Estat. Catalunya ha estat protagonista en una gala farcida de novetats, amb dues noves incorporacions amb 1 estrella (Kamikaze i Scapar) i quatre amb 2 estrelles (Aleia, Enigma, Mont Bar i La Boscana). Presentada per Jesús Vázquez, la gala de Màlaga va revalidar Catalunya com el territori més potent de l'Estat en l'àmbit gastronòmic. Enguany, amb els nous restaurants amb 2 estrelles, Catalunya suma un total de 81 estrelles i repartides entre 62 restaurants, la gran majoria a Barcelona.
Entre els noms més destacats de la nit hi va haver el d'Albert Adrià, que va aconseguir finalment la segona estrella que tant de temps es rumorejava que aconseguiria. Una segona estrella, tant per a Adrià com per a la resta de premiats de la nit, que aplana el camí cap a la tercera estrella Michelin, l'Olimp de la guia francesa. La gran absència de la nit, justament, han estat les tres estrelles, que no han sumat cap nou restaurant a l'Estat, però tampoc n'han perdut cap; com tampoc hi ha cap restaurant català que hagi perdut ni una sola estrella.
Així queden repartides les estrelles noves, i les que ja hi eren, entre els restaurants que enguany sortiran a la Guia Michelin 2026.
Estrelles Michelin 2026 a Catalunya: la llista completa
3 estrelles (5 restaurants – 15 estrelles)
- ABaC (Barcelona)
- Cocina Hermanos Torres (Barcelona)
- Disfrutar (Barcelona)
- El Celler de Can Roca (Girona)
- Lasarte (Barcelona)
2 estrelles (9 restaurants – 18 estrelles)
- Bo.TiC (Corçà, Girona)
- Cinc Sentits (Barcelona)
- Enoteca (Barcelona)
- Les Cols (Olot, Girona)
- Miramar (Llançà, Girona)
- Aleia (Barcelona)
- La Boscana (Bellvís)
- Mont Bar (Barcelona)
- Enigma (Barcelona)
1 estrella (48 restaurants – 48 estrelles)
- Alkimia (Barcelona)
- Angle (Barcelona)
- Atempo (Barcelona)
- Ca L’Enric (La Vall de Vianya, Girona)
- Caelis (Barcelona)
- Can Bosch (Cambrils, Tarragona)
- Can Jubany (Calldetenes, Barcelona)
- Casa Nova (Sant Martí Sarroca)
- Castell Peralada (Peralada, Girona)
- Citrus del Tancat (Alcanar)
- COME by Paco Méndez (Barcelona)
- Deliranto (Salou, Tarragona)
- Divinum (Girona)
- Dos Palillos (Barcelona)
- Els Casals (Sagàs, Barcelona)
- Els Tinars (Llagostera, Girona)
- Emporium (Castelló d’Empúries, Girona)
- Esperit Roca (Sant Julià de Ramis)
- Fishology (Barcelona)
- Fogony (Sort, Lleida)
- Fonda Sala (Olost, Barcelona)
- Hisop (Barcelona)
- Hofmann (Barcelona)
- Koy Shunka (Barcelona)
- L’Aliança 1919 d’Anglès (Anglès, Girona)
- L’Antic Molí (Ulldecona, Tarragona)
- L’Ó (Sant Fruitós de Bages, Barcelona)
- La Fonda Xesc (Gombrèn, Girona)
- Les Magnòlies (Arbúcies, Girona)
- Les Moles (Tarragona)
- Lluerna (Santa Coloma de Gramanet, Barcelona)
- Mae (Barcelona)
- Malena (Lleida)
- Massana (Girona)
- Moments (Barcelona)
- Prodigi (Barcelona)
- Quatre Molins (Cornudella de Montsant, Tarragona)
- Quirat (Barcelona)
- Rincón de Diego (Cambrils, Tarragona)
- Slow & Low (Barcelona)
- Suto (Barcelona)
- Teatro Kitchen & Bar (Barcelona)
- Tresmacarrons (El Masnou, Barcelona)
- Via Veneto (Barcelona)
- Villa Retiro (Xerta, Tarragona)
- Voramar (Portbou)
- Kamikaze (Barcelona)
- Scapar (Barcelona)
Diferents establiments amb estrella Michelin, premiats a la guia d'enguany, tenyeixen un mapa en el qual Barcelona, un any més, ha estat protagonista. Una gala que s'ha celebrat a Màlaga, que ha presentat Jesús Vázquez i que ha culminat un any gastronòmic excel·lent, especialment per a Catalunya. A més de les estrelles, però, la gala també ha repartit premis a sommeliers i a xefs joves. Un reguitzell de reconeixements que, un any més, posicionen Catalunya com el territori més prolífic de la guia arreu de l'Estat i fan valer la cuina catalana com una tendència en auge que cada cop es fa més i millor. Perquè tornar als orígens, com s'està demostrant a les cuines catalanes, és la clau de l'èxit.
