La pastisseria Noguera, de Vilobí d'Onyar, guanya el concurs a millor torró artesà de crema cremada de l'estat 2023. Arcadi Rafael Ossa, pastisser responsable de Noguera, s'ha proclamat vencedor de la segona edició del concurs organitzat pel Gremi de Pastissers de Barcelona, i s'ha imposat als altres 40 participants que pugnaven pel premi.

🥧 Recepta de torró de crema cremada
 

Victòria aclaparadora

És el segon any que el Gremi de Pastissers de Barcelona organitza el concurs per escollir el millor torró artesà de crema cremada. En l'edició de l'any passat, el vencedor va ser Toni Roig, de la pastisseria La Colmena, de Barcelona. Enguany, el premi ha viatjat fins a Girona, gràcies a la qualitat del torró elaborat per Arcadi Rafael Ossa. Amb més de 40 anys de feina a l'esquena, la pastisseria Noguera té la seu a Vilobí d'Onyar, i diversos locals repartits per la província de Girona (Girona capital, Riudellots de la Selva, Vilablareix, Sant Gregori i Maçanet de la Selva). Es tracta d'una pastisseria familiar que elabora els seus productes de forma artesanal, amb productes de proximitat com la farina de Girona, les nous de Vilobí, les avellanes de Brunyola, les fruites de la comarca o la llet fresca ecològica de la Granja Selvatana de Campllong.

El premi ha viatjat fins a Girona, gràcies a la qualitat del torró elaborat per Arcadi Rafael Ossa, amb més de 40 anys de feina a l'esquena

Torró artesà de crema cremada de la pastisseria Noguera / Foto: ACN
Torró artesà de crema cremada de la pastisseria Noguera / Foto: ACN

Buscar la millor qualitat

La quarantena de participants que s'han presentat al concurs, han hagut de lliurar 3 barres rectangulars de torró al jurat, fetes amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares. Un jurat format per mestres pastissers i experts gastrònoms com Toni Roig, Sergi Vela, Luis Concepción, Arnau Grinyó o Carme Gasull. L'objectiu del concurs, a més de trobar el millor torró de l'estat, és fomentar la qualitat del producte que es fa a Catalunya, amb una competència amistosa que fa pujar el nivell i el prestigi dels dolços catalans. A més del concurs de torró, el Gremi de Pastissers de Barcelona organitza també el concurs per trobar el millor panettone o el millor croissant de mantega de l'estat. 

L'objectiu del concurs, a més de trobar el millor torró de l'estat, és fomentar la qualitat del producte que es fa a Catalunya, amb una competència amistosa que fa pujar el nivell i el prestigi dels dolços catalans

El guardó assegura una campanya de Nadal excel·lent per la Noguera de Vilobí d'Onyar, amb cues de gent que, si es repeteixen igual que l'any passat, posaran a ple rendiment la producció d'Arcadi Rafael Ossa a l'obrador.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!