Si ja coneixes @deliciousmartha sabràs que totes les receptes que presenta són autèntiques meravelles, ja que sempre els dona un toc saludable a plats plens de sabor. Això sense comptar els seus trucs de cuina que et poden fer la vida molt més fàcil. Per tot això, no és estrany que el seu compte d'Instagram tingui ja més d'1,7 milions de seguidors i que molts d'ells segueixin al peu de la lletra cada recepta que proposa. Una de les que més repercussió ha tingut, i que ha estat de les més copiades, és el seu pa de bròcoli. La catalana admet que a casa seva són molt fans del pa, però, de vegades, el cos els demana quelcom una mica més lleuger, per la qual cosa es llança a cuinar un deliciós pa de bròcoli. Una recepta que també és apta per a aquell moment en què t'adones que no tens pa o que tens una mica de bròcoli a punt de fer-se malbé.

Pa de bròcoli: què necessito?

La llista d'ingredients és molt curteta, la qual cosa facilita molt el que tinguis a casa tot el necessari.

Ingredients:

  • 100 grams de bròcoli (amb un bol petit és suficient)
  • 2 ous mitjans
  • Una mica llevat químic
  • Una cullerada de farina de civada
Pa de bròcoli / Foto: Unsplash
Pa de bròcoli i tots els seus secrets / Foto: Unsplash

Elaboració pas a pas:

Primer cous el bròcoli al microones, així és més ràpid. Una vegada llest, el barreges amb la resta dels ingredients i ho tritures tot amb la batedora. Quan tinguis una barreja homogènia, l'aboques en un recipient apte per a micro. Millor si és pla i allargat. Cuina fins que vegis que està quallat. El temps dependrà del gruix de la seva massa, així que procura que sigui fina si vols tardar menys. Una vegada punxis amb un ganivet i surti net, només has de desemmotllar i llest.

El pa està preparat. La Marta l'utilitza per preparar-se un sandvitx i, una vegada torrat, la pinta és massa deliciosa. En torrar-lo aconseguiràs una textura més cruixent a l'exterior, similar al pa blanc de tota la vida.

Per què el pa de bròcoli?

Diem sí al pa de bròcoli perquè és una excel·lent manera d'aprofitar totes les seves qualitats nutricionals, i en són moltes! El primer benefici d'aquesta verdura amb una forma tan curiosa és la seva quantitat de fibra. Així aconseguim afegir més grams de fibra a la nostra dieta, que, en general, sol ser deficitària.

Pa de bròcoli / Foto: Unsplash
El bròcoli té moltes propietats nutritives / Foto: Unsplash

També cal destacar que no suma calories i sí molts nutrients, com la vitamina C o el calci, una cosa que sempre és interessant. També és important la seva aportació de ferro, potassi, fòsfor i àcid fòlic. Amb tot això, no hi ha dubte dels gaires beneficis que ens aporta el fet de consumir més bròcoli i li donem les gràcies a la Marta per donar-nos idees tan diferents per sortir d'una vegada d'aquest bròcoli bullit que tan malament olora.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!