Els espinacs són uns dels vegetals més versàtils i nutritius que pots incorporar a la teva dieta. Rics en ferro, calci, vitamines i antioxidants, aquests verds no només ofereixen un seguit d'avantatges per a la salut, sinó també un gran ventall de possibilitats culinàries. Des de plats clàssics fins a opcions més creatives, aquí tens quatre receptes irresistibles per aprofitar al màxim el potencial dels espinacs a la teva taula.

Receptes amb espinacs

1. Sopa cremosa d'espinacs amb formatge

Comença tallant una ceba i sofregint-la en una olla amb una mica d'oli d'oliva. Afegeix un grapat de fulles d'espinacs i remena-les bé. A continuació, afegeix un parell de patates tallades a daus, un brou de verdures i deixa que bulli fins que les patates siguin tendres. Tritura-ho tot fins aconseguir una textura suau i cremosa. Finalment, afegeix el formatge ratllat que més t'agradi i torna a remenar fins que s'integri bé a la mescla. Serveix la sopa calenta i amb una mica de pebre negre per sobre.

2. Quiche d'espinacs i formatge de cabra

Prepara una base de quiche amb pasta brisa o massa i escalfa-la durant uns minuts. En un bol, barreja ous batuts, llet i formatge de cabra desfet. Afegeix espinacs picats fins que s'integrin bé. Aboca la mescla sobre la base de la quiche i posa-la al forn fins que estigui daurada i els ous estiguin cuits. Deixa refredar una mica la quiche abans de tallar-la i servir-la.

Ja sigui per dinar, per sopar o per fer un refrigeri saludable, les receptes amb espinacs són infinites

3. Smoothie verd revitalitzant

Combina un grapat d'espinacs frescos amb plàtans madurs, poma verda, un raig de llima i un tall de gingebre fresc en una liquadora. Afegeix aigua o llet d'ametlles fins aconseguir la consistència desitjada. Aquest smoothie verd és una explosió de nutrients i energia per començar el teu dia amb el peu dret. També pots afegir una cullerada de proteïna en pols per a un extra de potència.

4. Canelons d'espinacs i ricotta

Bull els canelons segons les instruccions del paquet. Mentrestant, barreja espinacs saltejats amb ricotta i un grapat de nou moscada. Omple els canelons amb la mescla i col·loca'ls en una safata per a forn. Cobreix amb salsa de tomàquet i formatge ratllat i gratina al forn fins que estigui daurat i cruixent. Aquest plat és una opció reconfortant i satisfactòria per a tota la família.

Ja sigui per dinar, per sopar o per fer un refrigeri saludable, les receptes amb espinacs són infinites. Aprofita al màxim aquest vegetal verd i incorpora aquestes receptes al teu repertori culinari per a una alimentació equilibrada i deliciosa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!