Els veritables mestres de la graella ho saben molt bé: res -o almenys molt poc- no és millor que rostir a l'aire lliure i en bona companyia. Res millor que aquestes meravelloses olors en l'aire, aconseguir la cocció justa i després encantar als teus convidats amb els més deliciosos plats de graella o barbacoa. L'activitat favorita de primavera i estiu de tot aficionat, però que podem fer durant tot l'any si es donen les circumstàncies. Però, què necessites abans de començar a rostir?
Alguns trucs per fer una barbacoa perfecta
Et revelem alguns trucs per fer una barbacoa perfecta. Et parlem de com preparar les brases i els aliments per gaudir d'una textura i sabor incomparables. Amb aquestes recomanacions et convertiràs en la reina o el rei de la barbacoa.
- Tenir tot el material a mà. Un dels grans perills de les barbacoes és deixar-les sense vigilància, encara que sigui per un o dos minuts. Tingues tot el material a mà; les pinces, els recipients per servir el menjar, els draps, la sal...
- Encén el foc amb temps. Si tens les brases gairebé llestes quan arribin, gaudiràs de la seva companyia des del primer moment.
- Utilitza carbó o fusta de qualitat. Un carbó dolent o les fustes toves, fan molt fum i es consumeixen de pressa, deixant molta cendra i poca brasa. L'alzina és un bon combustible, tant en fusta com en carbó.
- Espera al fet que les brases estiguin en el seu punt. Quan les brases són uniformes i el color és blanquinós, ha arribat el moment de posar els aliments.
- Separació entre el menjar i la graella. Si el menjar es col·loca molt a prop de la brasa, es cremarà per fora i quedarà sense cuinar per dins. Si es posa molt lluny, es courà i quedarà gomosa. L'habitual és col·locar la reixeta a 10 i 15 centímetres de distància.
- Tempera la carn. La carn es cuinarà millor si no és gaire freda. Treu-la de la nevera mitja hora abans de cuinar-la.
- No posis sal abans de cuinar-la. El millor és cuinar la carn i afegir sal per a barbacoes a continuació.
- Cuinar partint de la mida. Posa al foc les peces més gruixudes i que més tarden a fer-se. Mentre es cuinen, ves cuinant els entremesos.
- Vegetals. Per fer més lleugera i variada la barbacoa, afegeix algun vegetal a la graella. El blat de moro és una bona opció.
Hi ha altres recomanacions addicionals, però aquestes 9 et resultaran clau si vols sorprendre els teus éssers estimats amb una barbacoa de les que després es recorden durant molt temps.