Els veritables mestres de la graella ho saben molt bé: res -o almenys molt poc- no és millor que rostir a l'aire lliure i en bona companyia. Res millor que aquestes meravelloses olors en l'aire, aconseguir la cocció justa i després encantar als teus convidats amb els més deliciosos plats de graella o barbacoa. L'activitat favorita de primavera i estiu de tot aficionat, però que podem fer durant tot l'any si es donen les circumstàncies. Però, què necessites abans de començar a rostir?

Alguns trucs per fer una barbacoa perfecta

Preparación Barbacoa
Preparació Barbacoa / Font: Unsplash

Et revelem alguns trucs per fer una barbacoa perfecta. Et parlem de com preparar les brases i els aliments per gaudir d'una textura i sabor incomparables. Amb aquestes recomanacions et convertiràs en la reina o el rei de la barbacoa.

  1. Tenir tot el material a mà. Un dels grans perills de les barbacoes és deixar-les sense vigilància, encara que sigui per un o dos minuts. Tingues tot el material a mà; les pinces, els recipients per servir el menjar, els draps, la sal...
  2. Encén el foc amb temps. Si tens les brases gairebé llestes quan arribin, gaudiràs de la seva companyia des del primer moment.
  3. Utilitza carbó o fusta de qualitat. Un carbó dolent o les fustes toves, fan molt fum i es consumeixen de pressa, deixant molta cendra i poca brasa. L'alzina és un bon combustible, tant en fusta com en carbó.
  4. Espera al fet que les brases estiguin en el seu punt. Quan les brases són uniformes i el color és blanquinós, ha arribat el moment de posar els aliments.
  5. Separació entre el menjar i la graella. Si el menjar es col·loca molt a prop de la brasa, es cremarà per fora i quedarà sense cuinar per dins. Si es posa molt lluny, es courà i quedarà gomosa. L'habitual és col·locar la reixeta a 10 i 15 centímetres de distància.
  6. Tempera la carn. La carn es cuinarà millor si no és gaire freda. Treu-la de la nevera mitja hora abans de cuinar-la.
  7. No posis sal abans de cuinar-la. El millor és cuinar la carn i afegir sal per a barbacoes a continuació.
  8. Cuinar partint de la mida. Posa al foc les peces més gruixudes i que més tarden a fer-se. Mentre es cuinen, ves cuinant els entremesos.
  9. Vegetals. Per fer més lleugera i variada la barbacoa, afegeix algun vegetal a la graella. El blat de moro és una bona opció.
Barbacoa
Barbacoa / Font: Unsplash

Hi ha altres recomanacions addicionals, però aquestes 9 et resultaran clau si vols sorprendre els teus éssers estimats amb una barbacoa de les que després es recorden durant molt temps.