L'abril s'estrena amb fires gastronòmiques repartides arreu del territori català. Els caragols seran els protagonistes absoluts de les fires que se celebren al país durant el cap de setmana, però el menjar picant o les tradicions pageses de diferents comarques també tindran el seu espai. Aquestes són les fires gastronòmiques que no et pots perdre durant els pròxims dies.

Fires gastronòmiques del cap de setmana

Van Van Market- Barcelona

El mercat gastronòmic Van Van Market a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona oferirà una àmplia varietat d’opcions culinàries i activitats emocionants en un cap de setmana ple de sabor i diversió. Des de la cuina índia i pakistanesa fins a la proposta mexicana exclusiva, passant per altres plats asiàtics i l’exquisida cuina peruana, hi haurà opcions per a tots els paladars i nivells de picant. També es faran tallers sobre conreu de 'chiles', oferts per experts en la matèria, i un taller de 'micheladas' per a fer passar la calor.

L'entrada al mercat tindrà un preu de 3 € (5 € amb consumició) i serà gratuïta pels menors de 16 anys. A més, el preu de l'entrada inclou un got, i si s'agafa entrada per a un taller es podrà gaudir de l'entrada general. La fira se celebrarà durant tot el cap de setmana aquests 6 i 7 d'abril.

📍 Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, Barcelona
📅 6 i 7 d'abril

Comida picante : Unsplash
Les opcions de menjar picant són molt variades i amb diferents intensitats. / Foto: Unsplash

Fira del caragol - Sentmenat

La Fira del Caragol a Sentmenat és una fira anual multisectorial que posa en relleu la riquesa gastronòmica i comercial local. Un esdeveniment que ofereix una oportunitat exclusiva per conèixer els productors i comerços de proximitat, així com per degustar el producte local i gaudir de les diverses activitats relacionades amb la cultura i la gastronomia Sentmenatenca. La fira tindrà lloc durant el dissabte 6 i el diumenge 7 d’abril. La inauguració i obertura de la Fira serà el dissabte dia 6 a les 17:00 hores. Tindrà lloc al recinte del Pavelló Primer de maig, al centre d’un municipi ric en tradició i autenticitat, situat en un entorn natural privilegiat.

📍 Sentmenat (Vallès Occidental)
📅 6 i 7 d'abril

Fira del caragol - l'Albi

A més de la fira de Sentmenat, els caragols també seran els protagonistes de la fira que se celebrarà a l'Albi. El municipi comptarà amb una cinquantena de parades en les quals es repartiran gairebé tres-centes tapes de caragols. A més, a l'inici de la jornada se celebrarà un esmorzar amb música i diferents activitats culturals per tota la vila. Parades i productors ompliran els carrers de l'Albi de solidaritat, ja que les tapes es podran degustar per un preu de 5 €, diners que aniran a parar a l'Associació de Belles Arts per restaurar la Font Quadrada.

📍 L'Albi (les Garrigues)
📅 7 d'abril

Gastropirineus - Ripollès

Vallter 2000, Setcases i Camprodon seran la seu de l'edició d'enguany de la fira Gastropirineus. Una convenció gastronòmica per a professionals del sector en la qual es posarà en valor el producte i la tradició culinària del Pirineu i que es podrà seguir en directe a través de retransmissions en directe per internet. Malgrat no celebrar-se durant el cap de setmana, sinó els pròxims dilluns i dimarts dies 8 i 9 d'abril, la fira estarà oberta a tothom qui vulgui aprendre i nodrir-se dels coneixements que s'hi compartiran.

📍 Vallter 2000, Setcases i Camprodon (Ripollès)
📅 8 i 9 d'abril

Firacamp - Miralcamp

Després de quatre anys sense activitat, el Firacamp torna a Miralcamp per omplir el poble de mig centenar de parades i diferents activitats. Una festa que l'alcalde recupera després d'uns anys d'activitat i que serveix per tornar a posar el municipi al mapa. A més de la programació prevista, s'ha obert un concurs per escollir el cartell de la pròxima edició; un concurs al qual es pot presentar la gent de Miralcamp o les persones que hi tinguin vinculació. El guanyador s'endurà un premi de 150 €.

📍 Miralcamp (Pla d'Urgell)
📅 7 d'abril

Miralcamp
La vila de Miralcamp és un petit enclavament de regadiu al Pla d'Urgell

Òrbita gastronòmica - Reus

Una jornada en la qual gastronomia i dansa es fusionaran per impulsar la cultura i el producte de proximitat.  El públic podrà gaudir de degustacions gastronòmiques elaborades amb aliments km 0 del Mercat de Reus i de les principals DOP i IGP del territori i, a la vegada, de les coreografies que alumnes de l'Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus interpretaran a la plaça de Sant Pere. La fira es podrà gaudir de 10 a 14h de manera gratuïta el pròxim 6 d'abril.

📍 Reus (Baix Camp)
📅 6 d'abril

Fira de l'espàrrec - el Port de la Selva

Arriba la 13a edició de la Fira de l'Espàrrec del Port de la Selva, una de les més representatives del municipi, en què l'espàrrec torna un any més per ser l'ingredient principal d'un cap de setmana d'activitats variades per a petits i grans: tallers, gastronomia, música i molt més. La fira es podrà gaudir amb entrada gratuïta.

📍 el Port de la Selva (Alt Empordà)
📅 6 i 7 d'abril

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!