És època de carxofes, i com tots els productes de temporada, com més a prop les puguis trobar, més bones seran. Anar al mercat és sempre l'opció més recomanable, però quan pots comprar la verdura directament al pagès que la produeix, és evident que no cal buscar cap altra alternativa. Avui t'expliquem com comprar les carxofes del Prat directament als agricultors que les cultiven.

Donar suport als agricultors

Aquests dies estem veient mobilitzacions d'agricultors arreu de Catalunya. Unes manifestacions que ja fa setmanes que se succeeixen a Europa i que a casa nostra han arribat amb força per reclamar millores en el sector agrari. Un sector que ens dona de menjar i sense el qual no funcionaria cap altra baula de la cadena productiva i de serveis. Així doncs, la millor manera de donar suport als pagesos és comprar-los el producte directament, sense intermediaris i a un preu just.

Els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat venen el seu producte directament al client

Una de les opcions més senzilles és acostar-se a la plaça de Pau Casals del Prat de Llobregat, on cada dissabte de 8 h a 14 h, els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat venen el seu producte directament al client. Producte fresc, acabat de collir i entregat en mà sense cap intermediari. Ara al febrer toca carxofa, però si hi vas a l'estiu hi trobaras cireres, préssecs i albercocs, i si hi compres a la tardor hi trobaras castanyes, moniatos i carabasses.

Fer la comanda per WhatsApp

Si no vius al Prat o ets dels mandrosos que no vol sortir a comprar, tenim la solució per a tu: fes la comanda a través de WhatsApp. Alguns agricultors ofereixen la possibilitat de demanar les carxofes directament a través d'un xat de WhatsApp. És tan fàcil com afegir el pagès als teus contactes i demanar les carxofes que vulguis. "Bon dia Manel, voldria un quilo de carxofes", i en Manel te les prepara per a que tu, o la persona a qui enviïs, només les hagi de recollir. 

Ja sigui a través d'una pàgina web o d'un correu electrònic, gairebé tots els agricultors de carxofes del Prat permeten fer comanda on-line

No tots els productors ofereixen aquesta alternativa, però sí que són majoria els que permeten fer comanda anticipadament. Ja sigui a través d'una pàgina web o d'un correu electrònic, gairebé tots els agricultors de carxofes del Prat permeten fer comanda on-line. Comprar-los les carxofes per internet no deixa de ser una altra manera de fer-ho sense intermediaris. Tant el WhatsApp, com les pàgines web o els correus electrònics són vies de comunicació directes amb els pagesos. Encara que es perdi la gràcia del contacte humà entre comprador i venedor és una manera igual de vàlida de comprar carxofes.

A continuació et deixem tota la informació d'alguns agricultors amb els quals pots contactar per comprar la carxofa del Prat:

  • Ca n'Aleix de la Madrona - Av. Apel·les Mestres, 47
    Tel. 636 421 238 - Comandes a través de comandes@canaleixm.com
     
  • El Pagès del Remolar - Av. Verge de Montserrat, 135
    Tel. 619 685 219 - Comandes a través de WhatsApp al 609 214 633
     
  • El rebost de pagès - C. Indústrias, 94
    Tel. 685 044 477 - Venda en línia no disponible
     
  • La Masia fruites i verdures - C. Castella, 57
    Tel. 93.379 37 47 - Comandes a través de WhatsApp al 646 016 758
     
  • La Masia fruites i verdures - Mercat Municipal, parada 24-26
    Tel. 93 370 70 40 - Comandes a través de WhatsApp al 646 016 758
     
  • El pagès del Prat - C. de Lleida, 29, local 6
    Tel. 600 615 364 - Venda en línia no disponible
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!