El restaurant l'Antic Forn, de Cervera, i el restaurant Sisè, de Lleida, han entrat per sorpresa a la guia Michelin. Els establiments de la Segarra i del Segrià han entrat aquest estiu a la prestigiosa guia francesa de manera molt discreta, però igualment meritòria. Unes incorporacions que se sumen a la llarga llista de restaurants catalans que formen part de la guia gastronòmica de referència al món.
Michelin per sorpresa
La província de Lleida suma dos nous restaurants al seu palmarès de locals recomanats a la guia Michelin. D'una banda, la guia francesa descriu l'Antic Forn com "un curiós i inesperat restaurant, en un antic obrador de pa amagat en una cantonada de la Plaça Major (encara conserva els vells forns incrustats a les parets de pedra), crida l'atenció tant pel seu emplaçament i ambient medieval com per la seva proposta, ja que defensen una cuina de fusió nipona construïda, principalment, entorn del producte Km 0 de la comarca de la Segarra. Tot gira entorn de dos menús, un executiu (de dimarts a divendres, només al migdia) i un altre tipus degustació".

"Vam rebre un correu felicitant-nos per haver entrat a la llista de recomanats de la guia Michelin"
Segons han explicat els responsables del restaurant a La Gourmeteria, a finals de juny "vam rebre un correu felicitant-nos per haver entrat a la llista de recomanats de la guia Michelin. No ens ho esperàvem i tampoc era el nostre objectiu". El que queda clar és que la notícia és una recompensa a la feina ben feta d'un local on "simplement treballem; si hi entràvem, perfecte, i si no també. No tenim pressió perquè simplement ens dediquem a ser professionals i a ser constants". A més, afegeixen que "és massa aviat per valorar si la incorporació a la llista ha repercutit d'alguna manera al restaurant perquè a l'agost sempre es treballa més".
L'última incorporació
D'altra banda, el restaurant Sisè també se suma a la llista de noves recomanacions de la guia Michelin. En aquest cas, la incorporació ha estat més recent; segons ha explicat el xef del restaurant, Àngel Esteve, en declaracions a La Gourmeteria, "vam rebre un correu dimecres passat avisant-nos que havíem entrat a la llista de recomanats de la guia. La veritat és que no ens ho esperàvem, però estem molt contents. Tenim moltes ganes de començar la nova temporada. Després de l'estiu enyoràvem una mica tornar a cuinar".
El Sisè és un dels restaurants de referència de la capital del Segrià, amb una cuina jove, de qualitat i basada en el producte de proximitat i de temporada. Per la seva banda, L'Antic Forn és un restaurant autèntic i del tot singular; no només a la Segarra o a la província de Lleida, sinó a tot Catalunya. Combinar tradició, proximitat i una cuina oriental no és gens fàcil, però aquí, avalats per la guia Michelin, ho han aconseguit.