El restaurant Mae, situat al C/ de Sant Elies 22 de Barcelona, és l'última incorporació de la Guia Michelin. Tres mesos després de la celebració de la gala a Barcelona, el restaurant de Mariella Rodriguez, amb els xefs Diego Mondragón i German Espinosa al capdavant, entra per sorpresa a la guia gastronòmica més prestigiosa del món.

Un reconeixement de luxe

No és el primer cop que Michelin afegeix un restaurant a la seva guia després de celebrar la gala anual, però tampoc és un fet habitual. L'entrada del Mae a la llista de restaurants recomanats per la prestigiosa guia francesa suposa un punt d'inflexió per a l'establiment. La parròquia celebra amb entusiasme una fita històrica que és, en realitat, la recompensa per la feina feta per tot l'equip durant el poc temps que porten oberts a la ciutat. El barceloní Germán Espinosa, amb una trajectòria sobradament coneguda i que ha liderat la Fonda España els últims anys, i el colombià Diego Mondragón, que ha passat per cuines com El Celler de Can Roca, Àbac i també la Fonda España, van decidir ajuntar-se per obrir el restaurant Mae, que significa col·lega, juntament amb la costa-riquenya Mariella Rodríguez, propietària també amb Mondragón de dos locals més a Costa Rica. L'objectiu és oferir, com qui no vol la cosa, una cuina local amb un rebost global. Una aposta gastronòmica innovadora i sòlida que ara es veu recompensada amb la incorporació del restaurant a la guia Michelin.

A més, la Guia incorpora també el restaurant La Taverna del Clínic, capitanejada pel xef Toni Simoes, qui assoleix la mateixa fita extraordinària que el Mae. També entra a la llista la Taberna Kamikaze, amb l'Enric Buendia i l'Aritz Ribalta pilotant els comandaments. Un tàndem que, si busquéssim un símil per explicar el seu funcionament, bé podria ser el del yin i el yang de la cultura xinesa: el caràcter impetuós del primer contrasta amb el reflexiu de l'altre.

El restaurant Mae és l'última incorporació de la Guia Michelin. Dos mesos després de la celebració de la gala a Barcelona, el restaurant de Mariella Rodriguez, amb els xefs Diego Mondragón i German Espinosa al capdavant, entra per sorpresa a la guia gastronòmica més prestigiosa del món

La importància del vi

Al Mae, a més dels plats sòlids, també se li dona molta importància al maridatge del vi. Un àpat canvia completament en funció de l'elecció de vi que es faci. I per poder treure el màxim profit a tot el que s'hi prepara, el Mae compta amb una professional de primer nivell. La sommelier i col·laboradora de La Gourmeteria, Carla Viladric, és l'encarregada d'aconsellar i guiar en el món del vi l'experiència dels comensals que gaudeixen d'un àpat al local. Blancs, negres, escumosos i rosats, amb plats de tota mena i amb perfils de sabor molt diferents. A La Gourmeteria explica tècniques i trucs per manipular les ampolles, així com recomanacions per escollir el millor vi en funció de l'àpat que vulguem maridar, o divulgació sobre els diferents tipus de raïm. Un amplíssim ventall de possibilitats que nodreixen la secció d'El Celler d'ElNacional, una aposta decidida per donar a conèixer el món del vi a Catalunya, d'una manera propera, entenedora i amb una professionalitat d'alt nivell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!