Quan anem al supermercat, és fonamental que dediquem uns minuts extra a seleccionar la fruita i la verdura més adequada. Aquella que ens convenç a través del tacte i el sentit visual. A l'hora de triar el millor meló, és crucial seleccionar-ne un que estigui en el seu punt òptim de maduresa per garantir el màxim sabor i dolçor.

Trucs infal·libles per seleccionar el meló perfecte

k8 MQ82YY6iuPc unsplash
Aquest és el tipus de meló més consumit en Espanya / Foto: Unsplash

Observa la closca

Un meló madur tindrà una closca ferma i lleugerament rugosa. Evita els melons amb taques toves o àrees enfonsades, ja que poden ser senyals que el meló és passat o fet malbé.

El meló té moltes possibilitats a la cuina

Atent al color

Depenent de la varietat, el color de la closca pot variar des de verd fins a groc, però l'important és que tingui un color uniforme i sense taques verdes. Un meló madur sol tenir una closca més groguenca en lloc de verd.

Sent el pes

Aixeca el meló i sent el seu pes. Un meló madur sol ser més pesat en comparació amb la seva mida a causa del seu contingut d'aigua. Si el meló se sent lleuger per a la seva mida, pot estar poc madur o sec per dins.

Busca la zona de la flor

A la part inferior del meló, on solia estar unida a la vinya, hi hauria d'haver una petita clivella o àrea lleugerament plana. Aquesta és la zona de la flor. Si aquesta àrea és suau i lleugerament enfonsada, és probable que el meló sigui madur.

Prova l'aroma

Apropa el teu nas a la part on el meló estava unit a la vinya i olora. Un meló madur desprendrà una aroma dolç i fragant. Evita els melons que no tenen aroma o que fan olor de terra, ja que poden ser poc madurs.

Sent la textura

Passa les teves mans suaument sobre la closca del meló. S'hauria de sentir ferm però lleugerament flexible. Evita els melons amb la closca massa dura o massa suau, ja que poden indicar que estan poc madurs o passats.

Opta per la temporada adequada

Tria melons que estiguin en temporada per assegurar-te d'obtenir la millor qualitat i sabor. La temporada del meló pot variar segons la regió, però sol ser a l'estiu i principis de tardor.

loren joseph eSYn5ScIvaY unsplash
Meló i síndria, dos clàssics de l'estiu / Foto: Unsplash

En seguir aquests trucs infal·libles, seràs al camí correcte per seleccionar el millor meló al supermercat o al mercat local. Recorda que l'experiència també juga un paper important, així que no dubtis a provar diferents varietats i ajustar les teves preferències segons el teu gust personal. Gaudeix del dolç i refrescant sabor del meló en la seva màxima esplendor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!